Sari la conținut

Paradis geotermal în vestul ţării, lângă Mica Deltă a Banatului. Staţiunea balneară renumită pentru tratamentul afecţiunilor reumatice

sursa foto: banatulazi.ro

Călacea, cunoscut și ca Băile Călacea sau Călacea-Băi este un sat și stațiune balneoclimaterică de interes local, cu regim sezonier, din comuna Orțișoara, județul Timiș, Banat, România.  Stațiunea a fost înființată la trecerea dinspre secolul al XIX-lea spre al XX-lea, întinzându-se pe o suprafață de 15 hectare.

Staţiunea este situată la aproximativ 25 km de Timișoara și 30 km de Arad, fiind accesibilă de pe drumul european E671.

Tratament diversificat cu ape termale

Zona de agrement a stațiunii include un ștrand cu bazin olimpic cu apă geo-termală, precum și terenuri pentru practicarea diverselor sporturi. Stațiunea pune la dispoziția turiștilor 90 de locuri de cazare. Masa este servită la restaurantul din complex, potrivit statiunibalneare.com.

În parcul din stațiune se găsesc arbori seculari, o pădure de salcâmi, molizi și alte specii vegetale deosebite. În interiorul parcului din stațiune se află un lac cu nuferi albi și o mică gradină zoologică, a cărei atracție o reprezintă căprioarele, alături de care pot fi văzute diverse specii de păsări și iepurași.

La aproximativ 5 km de Băile Călacea, în localitatea Satchinez, se află o rezervaţie de egrete albe, ce a primit renumele de Mica Deltă a Banatului.

Cure pentru afecţiuni reumatismale

Apele geo-termale, de 38-39 °C, care au următoarele proprietăți: minerale, bicarbontate, sodice. Apele de aici sunt recomandate pentru boli ale aparatului locomotor, pentru sistemul nervos periferic, pentru afecțiuni reumatismale degenerative, precum și pentru gastrite sau afecțiuni hepato-biliare.

Băile calde sunt contraindicate persoanelor cu hipertensiune arterială sau suferinzilor de boli maligne, boli infecțioase, insuficiență cardiacă sau tuberculoză.

În afara băilor cu apă termală, în baza de tratament de la Băile Călacea, turiștii pot beneficia de diverse tratamente: kinetoterapie, electroterapie, terapie laser, împachetări cu parafină, diadinamice, băi de lumină.

La Băile Călacea se tratează afecțiuni ale aparatului locomotor, afecțiuni renale și urinare. De asemenea, la Băile Călacea te poți trata și de gastrită sau afecțiuni hepato-biliare. Medicii atrag atenţia că acest tip de băi calde nu sunt indicate turiștilor care suferă de hipertensiune arterială, boli oncologice sau insuficiență cardiacă.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel