Sari la conținut

Părintele Calistrat: „10% din ce câștigi la nuntă trebuie să dai Bisericii. L-ați luat pe Dumnezeu de prost?!”

preot
sursa foto: arhiva doctorul zilei
biserica

Părintele Calistrat afirmă că 10% din încasările nuntașilor trebuie date bisericii. Acesta a precizat pentru BZI.ro că Dumnezeu nu trebuie să fie luat de prost și, tocmai pentru a evita acest lucru, soluția, în opinia sa, este împărțirea veniturilor de la nuntă între miri și biserică.

În cadrul unei emisiuni, părintele a relatat o situație cu care s-a confruntat împreună cu un enoriaș după ce a oficiat o nuntă. Preotul Calistrat Chifan i-a explicat mirelui ce înseamnă zeciuiala.

„Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? că 10% din ce câștigi trebuie să dai la biserică? Da, ei, acuma, mă ascultă-mă: cât a costat rochia miresei? 2.000 – 3.000 euro da?! cât înseamnă? 150 milioane… cât o costa muzica? 100 de milioane… cât a costat fotograful? 50 de milioane… cât a costat coregrafia? 100 de milioane… cât a costat tot aici? Ce aveți voi? Șampanii, mese, povești? Toată asta? 100 de milioane da, cât costă masa la restaurant? 2 – 300 de milioane.. da, deci vă ridicați undeva aproape la un miliard de investiții cu nunta… Cel puțin 20.000 euro i-ați tocat?

Citeste si:

Da, Părinte da, cred că și mai bine…

Înmulțește 10% și trece-mi-i în cont sau pune-mi-i în plic.

calistrat
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Părintele Calistrat: 10% din ce câștigi la nuntă trebuie să dai Bisericii

Părinte, mata’ te auzi ce vorbești?

Păi adică eu nu înțeleg un lucru: L-ați luat pe Dumnezeu de prost?! El e ultimul fraier la care ați venit să vă dea harul, după ce voi ați cheltuit atâtea lucruri, care de-a 2-a zi nu mai sunt valabile?! Rochia o arunci, mâncarea ai mâncat-o, banii i-ai cheltuit? Restaurantul l-ai părăsit, florile s-au veștejit, sticlele goale le-ai aruncat și toată povestea s-a terminat. Dar cununia de la Dumnezeu rămâne! Aia e cea mai importantă.

Părinte mi-ați stricat tot fengshuiu’…

Păi nu ți-am stricat tot fengshuiu’. Tu dă-mi cât vrei, da’ ca să știi că nu-l prostești pe Dumnezeu; Să-ți intre bine în cap!

O, părinte, bine a zis cine a zis că popii sunt zgârciți!

Da, băi, sunt hapsâni și zgârciți. Am vrut doar să-ți dau o lecție să vezi cât costă deșertăciunea, care este până la urmă egală cu zero, e o zi de distracție. Că unii fac nuntă și plătesc după nuntă de le sar ochii. Știți câți rămân cu datorii și cu probleme, și cu obligații, și cu împrumuturi?! Și stai că n-ai terminat nunta! Tu toată viața cât trăiești trebuie să mergi la toți prietenii, în raport de inflație și să cotizezi, pentru că ei au fost la nunta ta. Deci uite, te-ai distrat odată da’ distracția continuă ca la căsuța de la cec. Când?“, a povestit preotul, potrivit Cancan.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.