Sari la conținut

Părintele Calistrat a primit undă verde să revină la altar. Care au fost primele sale declarații…

Părintele Calistrat a primit undă verde să revină la altar. Care au fost primele sale declarații și ce mesaj transmis celor două enoriașe pe care le-a lovit.

 

Părintele Calistrat Chifan a primit undă vede să revină la altar după ce Mitropolia Moldovei și Bucovinei l-a iertat pe părintele de la Mănăstirea Vlădiceni și a ridicat toate sancțiunile impuse călugărului, notează România TV.net.

Preotul a revenit în altar chiar înainte de Crăciun, după ce o perioadă nu a mai avut voie să slujească din cauză că a agresat două enoriașe în curtea bisericii.

Reamintim că părintele primise interdicție de a mai sluji după scandalul de agresiune în care a fost implicat recent.

Ce schimbare!

Imediat după ce a revenit în altar și în mijlocul credincioșilor, părintele Calistrat a vrut neapărat  să le transmită celor două enoriașe pe care le-a agresat un mesaj prin care le cere să se roage pentru el.

Călugărul și-a recunoscut vina și a pus incidentul pe seama faptului că se afla în post, iar în acea perioadă diavolul încearcă să îi facă pe oameni să păcătuiască și mai mult.

„Greșeala îmi aparține în unanimitate, pentru că atunci când știi să se stăpânești la perfecțiune nu calci în ispită.

Întrebarea este foarte simplă și o pun eu, nu trebuie să o pună reporterul de televiziune: Sufletele alea două (n.red. Ale celor două enoriașe cu care a avut altercația) nu trebuie să se mântuiască?

Ba da, dar și ele au de corectat la fel de bine ca și mine în dreptul lor o mică greșeală sau o deviație de comportament care nu este reverențioasă în raport cu codul manierelor educate din biserică.

Preotul trebuie să-ți revizuiască un cod al manierelor personale

Nimic în plus. Preotul trebuie să-și revizuiască un cod al manierelor personale în ceea ce privește contactul cu o persoană neașteptat de controversată în raport cu relația din biserică. Aici s-a făcut puțin zgomot.

Așa s-a întâmplat și în situația asta, diavolul a creat foarte frumos contextul, la început de post ca să tulbure liniștea postului și tot el s-a lăsat păgubaș și a încetat pentru că oamenii azi greșesc, mâine se smeresc, așa e firesc.

Să se mântuiască în Domnul și să se roage și pentru mine păcătosul (n.r. cele două femei)”, a spus părintele Calistrat.

Chiar înainte de Crăciun reprezentanții Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au finalizat ancheta deschisă în urma scandalului de agresiune în care a fost implicat părintele Calistrat și a decis să ridice toate sancțiunile.

Astfel, în urma acestei decizii părintele Calistrat a revenit în altar pentru a oficia slujbele specifice acestei mari sărbători, dar și pentru a le predica credincioșilor cuvântul Domnului.

„Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor, care s-au încheiat pe 23 noiembrie.

Atunci s-a luat decizia de a fi oprit pentru încă o perioadă de 30 de zile de la slujirea celor sfinte. Poate spuneţi că e o pedeapsă prea blândă, însă pentru un preot este un lucru foarte dureros să nu poată sluji.

Mai mult, această pedeapsă i-a afectat şi pe credincioşii care au continuat să vină la Mănăstirea Vlădiceni, dar nu s-au mai putut spovedi, cum făceau de obicei, la Părintele Calistrat”, a declarat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Reprezentantul Arhiepiscopiei Iaşilor a mai spus că cele două femei care l-au acuzat pe părintele Calistrat de agresiune au fost chemate la Mitropolie să discute cu cei care s-au ocupat de acest caz, dar au refuzat să vină, notează România TV.net.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel