Sari la conținut

Mare grijă la febră! S-au umplut camerele de gardă, zilele acestea. Iată când trebuie mers urgent la medic

copil infectat
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Suspiciune de botulism la copii.
Mare grijă la febră! S-au umplut camerele de gardă, zilele acestea. Iată când trebuie mers urgent la medic. Se înmulțesc cazurile de copii care au primit diagnostic de viroză respiratorie sau gripă.

Din păcate, numărul copiilor care au primit diagnostic de viroză respiratorie sau gripă este tot mai mare în ultimele zile. Mulți părinți se panichează și dau fuga la camera de gardă a spitalelor pentru copiii pentru că cei mici fac febră, tușesc și au nasul înfundat.

Medicul pediatru Victor Miron a explicat la Antena 3 CNN că aceste simptome nu ar trebuie să-i aducă pe copii la spital din prima, ci la medicul de familie.

Totodată, medicul a explicat când este cazul să se îngrijoreze părinții și să meargă repede cu copilul la spital.

Camerele de gardă sunt luate cu asalt

Camerele de gardă ale spitalelor pentru copii sunt foarte aglomerate zilele acestea. Cei mai mulți copii aduși la camera de gardă prezintă febră, tuse și obturație nazală.

”Tusea în sine nu e urgență medicală decât dacă copilul asociază efort de respirație. Dacă vedem un balans al toracelui și al abdomenului atunci când respiră copilul, dacă vedem o respirație, auzim o respirație şuerătoare, atunci cu siguranță ar trebui să vină la camera de gardă.

Altfel, simpla tuse nu reprezintă o urgență medicală și nici obstrucția nazală. Obstrucția nazală se poate manageria foarte ușor la domiciliu.

Logic, copilul mic nu poate să sufle foarte bine nasul, dar putem folosi diferite soluții care să ajute la de dezobstrucția nazală și nu ar trebui să ne panicăm în acest caz.

Ce boli poate ascunde febra

Febra reprezintă un simptom pentru numeroase boli. Cele mai periculoase boli care sunt ascunse așa de febră ar fi meningitele, pneumoniile, infecțiile de tract urinar mai ales la copilul mic, sau chiar otitele. În schimb, febra este întâlnită la orice viroză, dar ea în sine nu reprezintă o boală.

Ar fi important să menționăm că la fiecare semn pe care îl vedem mai ciudat la copiii noștri ar trebui să sunăm medicul de familie și să nu ne îmbulzim la camerele de gardă, pentru că astfel cazurile grave vor fi întârziate.”, a  mai spus medicul pediatru Victor Miron, la Antena 3 CNN.

Așadar, aveți mare grijă la febră pentru că poate ascunde multe boli.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: