Sari la conținut

Semne că trebuie să cauți ajutor pentru problemele de sănătate mentală. Nu le ignora niciodată!

Semne că trebuie să cauți ajutor. A-ți forma curajul de a căuta ajutor pentru sănătatea ta mintală poate fi greu.

Există atâția oameni suferă în tăcere și singuri atât de mult timp, în speranța că lucrurile se vor îmbunătăți de la sine. Dar nu trebuie să se întâmple mereu așa. 

Nimeni nu ar ignora o problemă de sănătate fizică în speranța că se va îmbunătăți de la sine, iar sănătatea ta mintală este la fel de importantă ca și sănătatea ta fizică.

Nu există o limită a numărului de semne și simptome pe care le puteți întâmpina, Poate fi dificil să știm când este momentul potrivit pentru a căuta sprijin pentru sănătatea noastră mintală.

Toată lumea este diferită și, prin urmare, nu toți avem aceleași moduri de a ne exprima sau gestiona dispozițiile, emoțiile sau nivelurile de energie. Circumstanțele noastre personale ne pot afecta, de asemenea, sănătatea mintală și modul în care ne descurcăm.

În cele din urmă, dacă simți că ai nevoie de ajutor, atunci acesta este un motiv suficient pentru a-l căuta. Dar, dacă nu ești sigur, există unele semne potențiale, pe care ar trebui să le știi.

Semne că ai nevoie de ajutor: 1. Ești îngrijorat mai mult decât de obicei

S-ar putea să cauți ajutor dacă îți griji mai mult decât de obicei și lucrurile pe care le gândești, le simți sau le trăiești te sperie sau simți cumva că viața ți-a scăpat de sub control.

Toată lumea are griji în viața lor – fie că este vorba de viața personală sau de serviciu, lucrurile se pot juca adesea în mintea noastră. Cu toate acestea, dacă te simți îngrijorat sau mai anxios decât de obicei, ar putea fi un semn că este posibil să ai nevoie de sprijin.

Dacă se întâmplă asta, ar putea fi o idee bună să vorbești cu medicul de familie despre cum te simți.

2. Sănătatea mintală are un impact negativ asupra muncii, studiilor, hobby-urilor sau relațiilor tale

S-ar putea să descoperi că sănătatea ta mintală afectează alte aspecte ale vieții tale, acesta ar putea fi un semn că este timpul să ceri ajutor.

Să te bucuri de ceea ce-ți face plăcere poate fi o modalitate excelentă de a te relaxa și de a-ți crește bunăstarea emoțională. Dar dacă observi că nu îți mai plac lucrurile pe care le faci de obicei sau te străduiești să te motivezi să faci lucrurile care îți plac, aceasta ar putea fi o problemă.

Discuția cu medicul de familie te poate ajuta și, dacă este necesar, acesta te poate îndruma în direcția potrivită pentru sprijin suplimentar.

3. Ai gânduri și sentimente apăsătoare

Dacă ai gânduri și sentimente care sunt greu de gestionat și acestea au un impact asupra vieții de zi cu zi, s-ar putea să îți fie util să contactezi medicul și să vezi dacă poți obține sprijin suplimentar.

4. Te chinui să ai grijă de tine

Acest lucru ar putea include lucruri precum gestionarea sănătății fizice, a finanțelor, a somnului, a alimentelor sau a igienei personale.

Semne că ai nevoie de ajutor: 5. Lucrurile s-au schimbat

S-ar putea să fi observat că s-a schimbat ceva în ceea ce privește sănătatea sau bunăstarea ta mintală. Un exemplu în acest sens este că observi că vă îți griji sau te simți anxios mai mult decât de obicei. Sau că lucrurile care te ajutau să te simți mai bine nu mai funcționează.

Semne că ai nevoie de ajutor: 6. Te simți incapabil să te menții în siguranță

Dacă acesta este cazul, ar trebui să căutați imediat asistență specializată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel