Sari la conținut

Părintele Constantin Necula, despre Crăciun: E un dar care ne însoțește în toată viaţa noastră

Părintele Constatin Necula
Sursă foto: Basilica

Părintele Constantin Necula. Crăciunul este o sărbătoare majoră în calendarul creștin, care este celebrată în fiecare an în data de 25 decembrie. În principal, Crăciunul marchează nașterea lui Isus Cristos și este considerată ziua în care Dumnezeu a intrat în lume ca om.

Într-un interviu în exclusivitate cu Mihai Gadea, părintele Constantin Necula explică cum putem avea un Crăciun Fericit.

„Eu mă simt bine în preajma Crăciunului, mi se încarcă bateria nădejdii. Dragostea o cultivi tot anul. Credința duminică de duminică sau dacă vreți din şabat în şabat, dar în nădejde crești în marile Sărbători.

Crăciun, Nașterea Domnului, e aşa când ai nunta unui fecior pe care îl iubești, nunta unui crai. Toată lumea a vibrat la nunta prințului Marii Britanii. Aici este nunta unui mare, mare rege cu propria lui logodnică, care este firea umană”, a spus părintele Constantin Necula.

icoana cu Nasterea Domnului
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Părintele Constantin Necula: E o memorie. Hristos picură mireasma

Care este rolul pe care Dumnezeu îl aşteaptă de la noi în cadrul acestui mare eveniment? Părintele Constantin Necula a spus: „în primul rând Dumnezeu vrea să nu ne comportăm ca nişte plictisiți. Nişte aroganți plictisiți. Iară Crăciunul? E taina asta în care căutam cadourile sub brad şi apoi plecăm”.

Părintele Constantin Necula a continuat: „E un dar care ne însoțește în toată viaţa noastră. E ca şi căldura dintr-o sobă. Ne însoțește la o distanță oarecare şi când pleci de aici pleci cu mireasma lemnului cu trosnetul lemnului în cugetul, în viaţa ta”, mai spune părintele.

„E o memorie. Hristos picură mireasma asta. Aur, smirnă şi tămâie. Ca în momentul învierii Mântuitorului Hristos când am vorbit unde te așezi în tabloul învierii? Unde te pui? Nu crezi în icoane. Ok. Dar unde te pui frate în poza de grup? Unde ești”, întreabă părintele Constantin Necula care în această seară la Sinteza Zilei va răspunde celor mai arzătoare întrebări despre Dumnezeu, iertarea păcatelor şi Sărbători”, conchide preotul, potrivit Antena 3 CNN.

Tradițiile și obiceiurile asociate cu Crăciunul

Variază în funcție de țară și cultură, dar multe dintre ele includ împodobirea bradului de Crăciun, schimbul de cadouri, colindatul, pregătirea mesei festive și participarea la servicii religioase.

Decorarea bradului de Crăciun este un obicei popular în multe case și se face adesea cu lumini, ornamente și globuri colorate. În plus, se pune un steaua luminoasă sau un înger în vârful bradului pentru a simboliza nașterea lui Isus.

Schimbul de cadouri este, de asemenea, un element-cheie al Crăciunului, în care oamenii dăruiesc cadouri unul altuia ca semn de iubire și generozitate. Aceasta reprezintă, de asemenea, ușa deschisă de Dumnezeu pentru a ne darui darul Său, Isus Cristos.

Colindatul este o altă tradiție importantă de Crăciun, care implică grupuri de copii sau adulți care merg din casă în casă și cântă cântece de Crăciun pentru a aduce binecuvântări în casele oamenilor și pentru a primi recompense, cum ar fi bomboane sau bani.

Pregătirea mesei festive este o parte esențială a Crăciunului, unde oamenii se adună în jurul mesei și savurează mâncăruri speciale și delicioase. Multe țări au feluri de mâncare tradiționale specifice de Crăciun, cum ar fi curcanul în Statele Unite sau în România, cozonacul și sarmalele.

De asemenea, mulți oameni participă la servicii religioase de Crăciun, cum ar fi slujbele de la miezul nopții sau cele din dimineața de Crăciun, pentru a celebra nașterea lui Isus și a reflecta asupra semnificației spirituale a acestei sărbători.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel