Sari la conținut

Părintele Constantin Necula: Rugăciunea este cea mai grea faptă bună

Din cuprinsul articolului

Părintele Constantin Necula a scris pe pagina sa de socializare câteva rânduri sensibile despre rugăciune. Iată de ce spune că este cea mai grea faptă bună!

„RUGĂCIUNEA ÎNSEAMNĂ SĂ STAI DE VORBĂ CU DUMNEZEU…

Se spune că într-o zi, îngerii de la botez, păzitori ai oamenilor, s-au prezentat înaintea lui Dumnezeu și s-au plâns că nu știu ce să mai facă, fiindcă oamenii s-au făcut deosebit de nepăsători și răi, au timp pentru toate relele, numai pentru rugăciune nu. Domnul Dumnezeu i-a întrebat:

– Voi ce părere aveți, ce ar trebui să fac pentru ei?

Îngerii au spus:

– Doamne, mărește-le ziua cu o oră și noi le vom spune că este darul Tău numai pentru ca ei să se roage. Bine a zis Domnul și ziua s-a făcut de 25 de ore, dar oamenii tot nu s-au rugat. Atunci îngerii s-au prezentat din nou în fața Stăpânului, supărați pentru nepăsarea oamenilor:

– Doamne, oamenii tot nu se roagă!

Domnul i-a întrebat iarăși:

– Ce credeți că ar trebui să le mai fac?

Ce este rugăciunea?

– Doamne, fă-le ziua numai de 20 de ore! Își vor da seama cât de scurtă este viața și cât de repede vine judecata Ta și așa se vor ruga.

Domnul a aprobat cererea și viața a devenit mai scurtă. Dar nici acum oameni nu își făceau timp să se roage. Îngerii au fost din nou în fața Creatorului și s-au plâns că oamenii sunt tot răi.
Ce-i de făcut? i-a întrebat Domnul.

Îngerii nu au mai avut nimic de adaugat și Dumnezeu le-a spus:

– Rugăciunea nu este o problemă de timp, ci de iubire. Cine mă iubește găsește timp suficient în cele 24 de ore ca să se roage.

Și a lăsat timpul ca mai înainte.

Rugăciunea este cea mai grea faptă bună.

Creștinii practicanți fac multe fapte bune: ajută pe aproapele, citesc cărți sfinte, se ostenesc într-un într-un fel sau altul, dar când e vorba de rugăciune…De ce oare? Pentru că rugăciune înseamnă să stai de vorbă cu Dumnezeu, iar vrăjmașului nu-i convine. Pentru aceasta sunt piedici de tot felul, și înainte de rugăciune, și în timpul rugăciunii.

„Rugați-vă neîncetat!””, a scris părintele Necula pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel