marți, ianuarie 31, 2023

Un dentist şi doi patroni ai unei clinici stomatologice din Pitești au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă, după ce un copil de patru ani a murit în urma unei anesteziei.

Conform IPJ Argeş, ancheta a fost deschisă în februarie 2020 de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

„Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 12 februarie 2020, un minor de 4 ani a decedat, după ce, în ziua de 10 februarie, acestuia i-au fost administrate substanţe medicamentoase cu efect sedativ-hipnotic-analgezice, în vederea efectuării unei intervenţii medicale stomatologice, în condiţiile în care unitatea nu era autorizată în vederea efectuării procedurii de analgosedare, precum şi fără a deţine instrumentar medical minim necesar pentru monitorizare şi resuscitare, conform normelor de specialitate”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

Te-ar mai interesa: Horoscop 1 februarie 2023. O zi dezastruoasă pentr...

Un medic de 41 de ani și alți doi bărbați, ambii în vârstă de 46 de ani, administratori ai clinicii, au fost trimiși în judecată.

Anesteziile generale, interzise în cabinetele stomatologice

Copilul în vârstă de patru ani, care a intrat în comă după ce a fost anesteziat la o clinică stomatologică din Piteşti, a decedat pe 12 februarie 2020, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii a anunţat atunci că se fac verificări la clinica stomatologică din Piteşti. Se pare că la cabinetul stomatologic au fost făcute intervenţii cu nerespectarea obiectului de activitate.

Inspectorii DSP Argeş au aplicat clinicii stomatologice o amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizarea sanitară de funcţionare.

Te-ar mai interesa: Ochii tăi arată așa? Poate fi primul semn al cance...

De asemenea, inspectorii au interzis anesteziile generale (analgosedare) în toate cele cinci cabinete medicale din clinica stomatologică de la Piteşti.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private