Sari la conținut

Condimentul anti-cancer care ajută la eliminarea grăsimii viscerale

Beneficiile semințelor
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Semințele ajuta in pierderea grasimii abdominale

Din cuprinsul articolului

Cercetările sugerează că un condiment popular ar putea avea un impact pozitiv asupra compoziției greutății corporale în câteva săptămâni.

Grăsimea viscerală, cunoscută și sub numele de grăsime abdominală, este stocată în cavitatea abdominală, împărțind spațiu cu organe importante, cum ar fi ficatul, stomacul, rinichii și intestinele. Această poziție dificilă înseamnă că un nivel ridicat de grăsime viscerală poate crește riscul de afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Prin urmare, este vital să eliminați vinovatul gras.

Indiferent dacă îl folosiți pentru a adăuga un plus de aromă curry-ului sau preferați gustul său combinat cu lapte fierbinte într-un latte, turmericul este un condiment popular.

Totuși, condimentul galben oferă mai mult decât un gust piperat și pământesc.

Condimentul anti-cancer

De la „efecte anticancer” la puteri „antiinflamatorii”, turmericul oferă o serie întreagă de beneficii pentru sănătate, potrivit Nuffield Health.

În mod impresionant, multe studii au descoperit că condimentul poate reduce răspândirea cancerului și poate contribui la moartea celulelor canceroase.

În plus, cercetările sugerează, de asemenea, că ar putea oferi o mână de ajutor atunci când încercați să eliminați grăsimea viscerală.

În timp ce dieta dumneavoastră generală joacă un rol crucial în a scăpa de grăsimea dăunătoare de pe abdomen, suplimentarea cu ingredientul galben ar putea ajuta, de asemenea.

curcumina

Un studiu, publicat în revista Phytotherapy Research, a constatat că suplimentarea cu curcumină ar putea avea efecte „pozitive” asupra grăsimii viscerale.

Curcumina este ingredientul activ din  turmeric.

Interesant este că cercetarea nu și-a propus să exploreze efectele curcuminei asupra grăsimii viscerale, ci asupra ficatului gras.

Echipa de cercetare a vrut să vadă ce poate face ingredientul activ cu indicele de masă corporală, greutatea corporală și circumferința taliei la pacienții care suferă de această afecțiune.

Cu toate acestea, ei au observat, de asemenea, că suplimentarea cu curcumină ar putea avea efecte „pozitive” asupra grăsimii viscerale.

Cercetarea a constat în opt studii controlate care au analizat 520 de participanți.

Doza prescrisă de curcumină a variat între 70 și 3.000 mg pe zi.

În perioada de opt până la 12 săptămâni, echipa de cercetare a observat o scădere „semnificativă” a indicelui de masă corporală și a circumferinței taliei.

În cazul în care nu știți, o circumferință mai mare a taliei este considerată un marker al țesutului adipos visceral.

În ciuda constatărilor promițătoare, un lucru de luat în considerare este că studiul s-a concentrat doar pe pacienții cu boală hepatică grasă non-alcoolică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel