Sari la conținut

Patru metode testate științific prin care vă mențineți creierul în formă și preveniți pierderile de memorie

Pierderile de memorie şi lipsa de concentrare au devenit un simptom comun în zilele noastre. Dacă până acum simptomele apăreau de regulă la persoanele în vârstă sau bolnave, acum îşi fac simţită prezenţa şi la adulţi şi tineri, oamenii care trăiesc în condiţii de stres.

Aceste probleme pot fi însă prevenite prin câteva metode simple care chiar funcționeaza:

1. Aerobic

Potrivit unui studiu, publicat anul trecut în Frontiers in Aging Neuroscienc, adulții de peste 50 de ani și-au îmbunătățit memoria după doar șase săptămâni după ce au făcut aerobic.

2. Reducerea grăsimii abdominale

Grăsimea depusă pe abdomen poate duce la demență. Cercetările au arătat că persoanele obeze sunt de trei ori mai predispuși să aibă pierderi de memorie.

3. Jocuri de inteligență

Deși nu cresc inteligența, studiile au arătat că anumite jocuri de inteligență îmbunătățesc memoria.
4. Reducerea consumului de alcool

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Neurology, bărbații de vârstă mijlocie care consumă mai mult de două băuturi pe zi sunt mai predispuși la pierderile de memorie și la decline cognitiv, mai devreme cu șase ani decât cei care consumă mai puțin alcool sau deloc.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel