sâmbătă, septembrie 26, 2020

Sperma conține acid citric, prostaglandină și o serie de nutrienți, aminoacizi, fructoză, enzime, potasiu și zinc. În mod normal, lichidul seminal are o culoare alb-cenușie și un miros subtil de clor. Orice modificare a consistenței, culorii și mirosului poate ascunde probleme de sănătate.

1. Dacă în timpul ejaculării, observați că sperma este într-o cantitate mai scăzută decât de obicei, poate fi vorba de o afecțiune a vezicii urinare, scrie intimatemedicine.com.

2. Sperma diluată, cu consistență apoasă, poate trăda ejaculare retrogradă. Asta înseamnă că în loc să fie ejaculată, o mare cantitate din spermă se întoarce în vezica urinară. Astfel de modificări seminale pot ascunde însă și afecțiuni ale prostatei.

3. Modificările culorii trădează, de cele mai multe ori, infecții. Dacă lichidul seminal are o culoare roșiatică sau maronie, de vină pot fi nu doar infecțiile, cât și cancerul la vezica urinară. Dacă în câteva zile probema nu se remediază și sperma nu-și recapătă uloarea obișnuită, este cazul să mergeți de urgență la specialist.

4. Dacă sperma are o culoare galbenă sau verzuie, acesta este semnul unor infecții, de regulă din categoria celor transmise pe cale sexuală- gonoreea este cea mai frecventă

Parteneri