duminică, iunie 4, 2023

Experții au avertizat că multe dintre simptome sunt omise la persoanele mai tinere, ceea ce duce la diagnostice târzii.

Cancerul intestinal, cunoscut și sub numele de cancer colorectal, este al patrulea cel mai frecvent tip de cancer din Marea Britanie, reprezentând aproximativ 11% din cazurile noi de cancer. Cu toate acestea, este al doilea cel mai mortal, provocând moartea a aproximativ 16.000 de oameni în fiecare an. Experții în sănătate sunt îngrijorați de faptul că acest lucru se va înrăutăți pe măsură ce numărul tinerilor diagnosticați cu boala s-a dublat de-a lungul deceniilor.

Te-ar mai interesa: O lingură luată zilnic din acest produs poate redu...

Ca în cazul oricărei boli, cu cât observați mai devreme simptomele, cu atât mai devreme puteți căuta tratament.

Deși există mai multe semne ale bolii de urmărit, noi cercetări au descoperit că există patru simptome cheie care semnalează un risc crescut de cancer intestinal cu debut precoce.

Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Washington din St Louis cred că aceste semnale de alarmă pot deține răspunsul la detectarea și diagnosticarea mai devreme a cancerului colorectal cu debut precoce în rândul adulților mai tineri.

Ca parte a studiului, publicat în Jurnalul Institutului Național al Cancerului, echipa a analizat datele a peste 5.000 de pacienți cu cancer intestinal cu debut precoce – clasificat ca și cancer care apare înainte de vârsta de 50 de ani.

Te-ar mai interesa: Un nou studiu arată care este principala cauză a s...

Ei au stabilit că oriunde între trei luni și doi ani înainte de diagnosticare, pacienții erau susceptibili de a prezenta patru simptome.

Acestea erau:

  • Durere abdominală
  • Sângerare rectală
  • Diaree
  • Anemia prin deficit de fier.

S-a stabilit că a avea doar unul dintre simptome aproape a dublat riscul de cancer intestinal.

A avea două simptome a crescut riscul de peste 3,5 ori; și dacă trei sau mai multe au crescut riscul de mai mult de 6,5 ori.

Investigatorul principal Yin Cao a explicat: „Cancerul colorectal nu este doar o boală care afectează persoanele în vârstă; dorim ca adulții mai tineri să conștientizeze și să acționeze asupra acestor semne și simptome potențial foarte grăitoare – în special pentru că persoanele sub 50 de ani sunt considerate a fi cu risc scăzut și nu primesc screening de rutină pentru cancerul colorectal.”

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...

„Până în prezent, multe tipuri de cancer colorectal cu debut precoce sunt detectate în camerele de urgență și există adesea întârzieri semnificative de diagnosticare cu acest cancer.”

Cao a spus că două simptome în special – sângerare rectală și anemie cu deficit de fier, o afecțiune în care nu există suficiente celule roșii din sânge pentru a transporta oxigen – indică necesitatea unei endoscopie și a unei monitorizări în timp util.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private