Sari la conținut

Nu combinați niciodată ACESTE 4 alimente cu pepenele! Provoacă balonare, diaree și dureri de stomac, printre altele

Nu combinați niciodată ACESTE 4 alimente cu pepenele roșu! Provoacă balonare, diaree și dureri de stomac, printre altele. 

În puțin timp urmează sezonul pepenilor, unii dintre cele mai iubite și mai consumate fructe.  Pe lângă gustul lor suculent și delicios, aceste fructe au beneficiile imense pentru sănătate.

Nu numai că te ajută să pierzi în greutate, dar sunt excelente pentru digestie, imunitate și îngrijirea pielii.

Cu toate acestea, este important să rețineți că fructele nu merg bine atunci când sunt asociate greșit. Cel mai bun mod de a mânca un pepene roșu, conform experților în sănătate, este dimineața, deoarece te hidratează și te hrănește.

Medicii spun că acest fruct este, de asemenea, un afrodisiac comun și este încărcat cu vitamine A, C și B6 și minerale precum potasiu, magneziu, fier, fosfor, acid folic și calciu.

Există o serie de combinații greșite, pe care ar trebui sa eviti după un mic dejun cu pepene roșu. Află în continuare care sunt acestea:

Alimente care nu trebuie asociate cu pepenele: Lapte

Conform sistemului Ayurveda, pepenele roșu și laptele sunt opuse. Laptele este încărcat cu grăsimi, vitamina D și proteine, iar amestecarea lui cu fructele acide ar declanșa doar probleme de burtă.

Amestecul cele două alimente, potrivit medicilor, poate provoca mișcări libere, gaze, dureri gastrice etc. Chiar dacă pepenele este hidratant, combinația poate provoca balonare severă și retenție de apă.

Alimente bogate în proteine

Consumul de alimente bogate în proteine după consumul de pepene roșu poate fi extrem de dăunător. Pepenii sunt plini de vitamine și minerale, pe lângă amidon.

Prin urmare, consumul de alimente bogate în proteine, cum ar fi năut sau fasole, dăunează enzimelor digestive și poate fi dăunător stomacului. Potrivit medicilor, nu trebuie să mănânci nimic timp de cel puțin 30 de minute după ce ai terminat bolul cu pepene.

ou să fie sănătos

Alimente care nu trebuie asociate cu pepenele: Ouă

Chiar dacă atât ouăle, cât și pepenele verde sunt încărcate cu fibre, în cazul în care le combini poate provoca tulburări de stomac. Potrivit medicilor, pe lângă proteine, ouăle conțin acizi grași precum omega-3, în timp ce pepenele roșu este un fruct bogat în apă.

Într-o astfel de situație, acești doi împreună se împiedică reciproc să se digere și dau naștere la balonare severă în stomac, împreună cu constipație.

Apă

Medicii ayurvedici sugerează să nu bei apă după ce ai luat pepene, deoarece îți afectează tractul gastro-intestinal. Microbii sau bacteriile au nevoie de apă și zahăr pentru a se dezvolta și a se extinde, așa că atunci când aveți apă după pepene toșu, cresc șansele de răspândire a microbilor în tractul gastro-intestinal.

Potrivit Ayurveda, acest lucru poate perturba procesul digestiv obișnuit și chiar poate perturba echilibrul chakrelor din organism. Unii oameni s-ar putea chiar să se simtă neliniștiți după ce au băut apă imediat după ce au mâncat pepene. Deoarece întârzie procesul de digestie, pot apărea probleme precum aciditatea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel