Sari la conținut

Patru semne atunci când vorbești care ar putea indica demența

dementa
Sursă foto: arhiva Dpctorul Zilei

Dacă observați că cineva prezintă aceste simptome în timp ce încearcă să converseze, trebuie să solicitați sfatul unui medic.

Demența este un sindrom, care reprezintă un grup de simptome conexe, legate de declinul continuu al creierului.

Afectând mai degrabă persoanele în vârstă, poate duce la pierderi de memorie, modificări comportamentale și chiar probleme de mobilitate.

Deși nu există încă un tratament cunoscut pentru demență, există tratamente și sprijin pentru a ajuta la gestionarea simptomelor.

Prin urmare, depistarea semnelor cât mai curând posibil poate contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanei afectate.

În mod obișnuit, mulți dintre noi se gândesc la pierderea memoriei atunci când se gândesc la simptomele demenței.

Potrivit Dementia UK, există câteva semne care ar putea să apară atunci când vorbiți cu cineva.

Patru semne atunci când vorbești care ar putea indica demența

Acestea sunt:

  • dificultăți în a găsi cuvintele potrivite
  • Repetarea frecventă
  • Dificultăți în a face și a urmări conversația
  • Devenirea mai tăcută și mai retrasă.

Aceștia pot prezenta, de asemenea, o pierdere a interesului pentru socializare, pierderea încrederii în sine și schimbări de personalitate și comportament, precizează organizația caritabilă.

Societatea Alzheimer avertizează că, prin urmare, va trebui să vă adaptați modul în care comunicați cu o persoană cu demență.

Acesta explică: „Dumneavoastră și persoana pe care o îngrijiți va trebui să schimbați modul în care comunicați unul cu celălalt pe măsură ce demența progresează.

„Acest lucru poate fi supărător și frustrant pentru persoana cu demență și pentru îngrijitorii, prietenii și familia acesteia.

„Dacă persoana cu demență nu este capabilă să se exprime, își poate pierde încrederea în sine, se poate simți anxioasă sau deprimată sau poate deveni retrasă.

„Este posibil să aibă dificultăți în a găsi cuvântul potrivit, să repete cuvinte și fraze sau să folosească un cuvânt când vrea să spună altul.

„Pentru că nu pot comunica în modul în care sunt obișnuiți, s-ar putea să vă dați seama că sunt frustrați sau că comportamentul lor devine provocator sau dificil de înțeles. „

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel