Sari la conținut

Patru tipuri de alimente de care au nevoie creierul și inima

Cel mai bun meniu pentru memorie și funcțiile creierului este cel care îmbunătățește fluxul sangvin către creier. Cercetătorii au descoperit că Dieta Mediteraneană menține sănătatea creierului vârstnicilor, îmbunătățind funcția cognitivă, memoria și vigilența.

Aceste alimente nu sunt bune doar pentru creier, ci susțin o inimă sănătoasă și funcționarea tuturor organelor corpului.

Legume: aportul de legume, în special cele din familia cruciferelor, precum brocoli, varza, conopida, gulia, ridichiile, napul, hreanul etc, poate ajuta la îmbunătățirea memoriei. Salata de varză kale sau brocoli pregătit la abur pot fi variante excelente de prânz sau cină.

Fructe de pădure: reprezintă o sursă bogată de antocianine și alte flavonoide care îmbunătățesc memoria. Mâncați fructe de pădure la gustările dintre mese, amestecate cu cereale sau incluse într-o prăjitură delicioasă. Puteți obține aceleași beneficii atât din fructele proaspete, cât și din cele congelate sau uscate.

Citeste si:

Acizi grași omega- 3: esențiali pentru sănătatea creierului, acizii grași omega- 3 pot îmbunătăți memoria tinerilor. Fructele de mare, algele și peștele gras- inclusiv somonul, tonul, sardinele, heringul- sunt surse excelente de omega- 3. Înlocuiți carnea cu peștele la grătar, la cuptor sau fiert de câteva ori pe săptămână. Dacă nu mâncați pește, discutați cu un nutriționist despre opțiunile dvs. Puteți beneficia de acizi grași omega- 3 din uleiul de pește, alge sau suplimente naturale.

Nuci: cunoscute pentru efectul pozitiv asupra sănătății cardiovasculare, nucile pot îmbunătăți și funcția cognitivă. Mâncați-le pe post de gustări, pentru a vă potoli foamea peste zi, sau la micul dejun amestecate cu cereale, ori chiar în salate la cină, pentru un plus de proteine.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.