Sari la conținut

Pedeapsă incredibilă, cu mulți ani de închisoare, pentru a asistentă care a emis adeverințe false Covid

Pedeapsă incredibilă, cu mulți ani de închisoare, pentru a asistentă care a emis adeverințe COVID false unor persoane care nu s-au vaccinat.

O asistentă din Columbia, Carolina de Sud, a fost acuzată de un mare juriu federal pentru că a eliberat carduri false de vaccinare anti-covid, potrivit Biroului Procuraturii SUA pentru Districtul Carolina de Sud.

Tammy McDonald, în vârstă de 53 de ani, este acuzată că a eliberat carduri de vaccin false în 20 iunie și 28 iulie.

Pedeapsă incredibilă, cu mulți ani de închisoare, pentru a asistentă care a emis adeverințe false COVID

Potrivit acuzării asistenta a completat carduri de vaccin pentru persoanele despre care știa că nu au primit vaccinul Covid-19.

Mai mult, femeia este acuzată și că i-aa mințit pe anchetatorii federali atunci când a fost interogată despre această problemă în octombrie.

„A furnizat documente care atestă vaccinarea unor persoane și a completat personal datele de identificare ale acestor persoane și loturile de fabricație pentru vaccinuri despre care știa că nu au fost administrate persoanelor respective”, se spune în actul de acuzare.

Potrivit abc17news.com, în cazul lui McDonald, au fost formulate două capete de acuzare pentru realizarea frauduloasă de documente de identificare și un cap de acuzare pentru că i-a mințit pe anchetatori.

Ea a fost pusă oficial sub acuzare vineri iar instanța a stabilit în cazul său o cauțiune de 10.000 de dolari. McDonald s-a declarat nevinovată.

„Deși actul de acuzare vorbește de la sine, crearea frauduloasă de documente de vaccinare pentru cei care nu s-au vaccinat amenință în mod direct sănătatea cetățenilor din Carolina de Sud”, a spus procurorul federal interimar M. Rhett DeHart.

Dacă va fi găsită vinovată, Tammy McDonald riscă până la 15 ani de închisoare pentru frauda cu documente și până la cinci ani de detenție pentru i-a mințit pe procurori. Mințitul unui anchetator federal implică o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare.

Efectuarea frauduloasă a unui card de vaccin emis de guvern implică o pedeapsă de maxim 15 ani. Cu toate acestea, McDonald nu are antecedente penale și este probabil să primească probațiune sau doar o pedeapsă ușoară de închisoare dacă în cele din urmă va fi găsită vinovată.

Cardurile de vaccinare conțin numele persoanei care a primit vaccinul, data nașterii pacientului, numele tipului de vaccin, data la care pacientul l-a primit, numerele dozei și locul în care a fost administrat vaccinul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel