Sari la conținut

Noaptea în care se spune că Maica Domnului coboară pe pământ

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Sfanta Maria

Noaptea în care se spune că Maica Domnului coboară pe pământ este cea dintre 7 și 8 septembrie. Tradițiile populare spun că Maica Domnului ne îndeplinește…

Creștinii ortodocși prăznuiesc în fiecare an, pe data de 8 septembrie, cea mai mare sarbatoare de la inceputul Anului Bisericesc. Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mica, asa cum este numita in popor, are o insemnatate importanta pentru toti credinciosii.

În popor, există mai multe credințe și tradiții iar una dintre acestea spune ca in noaptea de 7 spre 8 septembrie, Maica Domnului coboara pe pamant si indeplineste dorintele.

Există însă o condiție. Pentru ca Maica Domnului să ne îndeplinească dorințele, acestea trebuie să fie bune, curate. Ce spun batranii ca trebuie sa facem in aceasta noapte pentru indeplinirea dorintelor.

Cand ceasul bate miezul noptii trebuie sa aprinzi o lumanare sfintita (luata din biserica) si stand in genunchi in fata icoanei Maicii Domnului, sa spui rugaciunea asta de 3 ori.

Trebuie sa alungi toate gandurile rele si sa te concentrezi pe dorinta aleasa, iar rugaciunea sa o spui din suflet, scrie noutati.info.

Rugăciunea ce trebuie rostită

„Sfanta Maria, ma indrept plin de incredere catre Tine, cerandu-ti ajutor! Cred cu tarie ca ma vei asculta in necazul meu si ma vei sprijini cand imi este greu.

Spre a-ti arata recunostinta mea, iti fagaduiesc sa fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune. Te rog, cu umilinta, sa imi aduci liniste in tristetea si durerile mele.

In numele negraitei rugaciuni si bucurii care ti-a cuprins inima cand ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa ta din Betania, te implor,

roaga-te pentru mine si familia mea ca sa-l pastram pe Dumnezeu in inima astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea care ma copleseste acum (aici se spune dorinta).

Te implor, Ajutatoarea celor aflati in suferinta, infrange orice greutati precum ai infrant balaurul care sade la picioarele tale.

Sfanta Marie, Maica de Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii acum si in ceasul mortii noastre. Amin.”

Mesaje de Sfânta Maria

Sursă: România TV

Mâine își serbează onomastica toți cei care poartă numele Sfintei Fecioare Maria și, dacă aveți sărbătoriți în familie sau printre prieteni și colegi, iată câteva mesaje frumoase pentru aceștia:

Zi sfântă De Sfântă Maria, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!

Ziua numelui tău Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău. La Mulți Ani, Maria!

Prietena mea, Maria Sper sa ramai mereu un spirit tânăr si plin de viată, sa fim mereu împreuna si sa nu uitam niciodată frumoasa prietenie dintre noi. La mulți ani Maria!

Nume de Sfântă Chiar daca ai nume de Sfântă știu ca diseară o sa dai de băut si o sa ne primești cu masa plina.

De Sf. Maria De Sf. Maria, zi de mare sărbătoare primește din partea mea cele mai sincere urâri de bine, sănătate, mult noroc si împlinirea tuturor dorințelor.

La mulți ani Maria! Sa te bucuri de viată, de zâmbete, de tot ce e frumos. La mulți ani Maria!

Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani, Maria!

Fie ca toate întâmplările frumoase si spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Iți doresc o zi de Sf. Maria cat mai frumoasa!

De Sfântă Maria, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!

Așadar, vă dorim tuturor la mulți ani și petrecere frumoasă alături de cei dragi vouă. Să fiți sănătoși, fericiți, iubiți și mereu ocrotiți de Maica Domnului!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel