Sari la conținut

Pensiile care vor crește cu 80 – 90% după recalculare. Anunțul oficial al Casei de Pensii

pensie
Sursă foto: PhOnline
Recalcularea pensiilor

Din cuprinsul articolului

Vești bune pentru anumiți pensionari din România! Veniturile vor crește cu procente cuprinse între 80 și 90% până la sfârșitul anului. Drept urmare, pensiile acestora vor cunoaște un spor semnificativ. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a anunțat această evoluție și a oferit o explicație cu privire la acest subiect.

Ce pensii cresc de la 1 septmebrie

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii a explicat că, începând cu 1 septembrie, pensionarii care au cotizat peste 40 de ani, dar în prezent au pensia minimă, vor avea parte de creșteri substanțiale și cu 80-90%.

Despre pensionarii care au avut un stagiu de cotizare de sub 25 de ani, Baciu a spus că vor rămâne cu aceeași pensie.

„Mai mult de 3 milioane de pensionari vor beneficia de aceste creșteri, datorită punctelor de stabilitate. Cei care au cotizat peste 40 de ani vor vedea creșteri de peste 80-90%.

Mulți pensionari care în prezent primesc indemnizație socială vor ieși din această zonă”, a declarat Daniel Baciu, la Antena 3 CNN.

Daniel Baciu a explicat că în luna iunie se vor tipări deciziile de pensionare, iar oamenii vor ști exact câți bani vor primi de la 1 septembrie.

pensie
Sursă foto: Getty Images

„Începând din luna iunie, începem și procesul de tipărire și ulterior de distribuire a noilor decizii de pensionare, astfel încât de la 1 septembrie oamenii să știe exact care este noul cuantum al pensiei în urma recalculării prevăzute de noua lege a pensiilor”, a explicat șeful Casei de Pensii.

Pe viitoarele taloane de pensie vor apărea noile valori ale punctului de referință, numărul total de puncte, și vor fi incluse mici modificări specifice.

Daniel Baciu a subliniat că în urma acestei recalculări nicio pensie nu va scădea.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel