Sari la conținut

Pensiile vor fi plătite înainte de Paşte. Zilele în care intră banii pe card sau vine poștașul

pensie
Sursă foto: Playtech
bilet de trimitere pentru pensionari

Pensiile, plătite înainte de Paște. Potrivit unui anunț făcut de către ministrul muncii, Simona Bucura- Oprescu, se fac deja demersurile necesare pentru ca pensionarii să-şi primească drepturile la începutul săptămânii viitoare.

Guvernul a adoptat în şedinţa de ieri actele normative necesare, astfel că peste 9 milioane de lei sunt direcţionaţi către Poştă şi către băncile comerciale cu care sunt încheiate convenţii în acest sens.

Simona Bucura-Oprecu
Sursă foto: Romania Tv

Pensiile vor fi plătite înainte de Paşte. În ce zile vine poștașul

Ministrul muncii, Simona Bucura- Oprescu, a precizat că se fac deja demersurile necesare pentru ca pensionarii să-şi primească drepturile la începutul săptămânii viitoare, potrivit RRA.

„Estimările noastre sunt că atât Poșta Română, cât și instituțiile bancare se vor încadra în graficul pe care l-am agreat. Data la care le vor primi pe cont este de 2-3 mai, în loc de 12 mai, data pe care o aveam în convenție, iar data la care vor livra pensiile factorii poștali, undeva până la 3 mai inclusiv”, a anunțat Simona Bucura-Oprescu.

Reamintim că Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, 23 aprilie, ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, să ia măsuri, astfel încât pensionarii să îşi primească pensiile înainte de Paşti.

„O rog pe doamna ministru Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenţii – şi cu Poşta Română – astfel încât toţi pensionarii să-şi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, a spus premierul, în debutul şedinţei de Guvern.

La rândul său, directorul general al CN Poşta Română, Valentin Ştefan, a dat asigurări, miercuri, 24 aprilie, că CNPR poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, doar că procesul depinde de data la care primeşte banii.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel