Sari la conținut

Pentru sănătatea colonului, recomandăm CYMBIO (P)

Crampe? Diaree? Dureri? Balonare? Constipație? Dacă sunt simptone pe care le ai prea des, poate ar trebui să iei în considerare și o vizită la medic.

Diferitele tulburări ale tranzitului intestinal pot fi simptome ale unui colon iritabil iar cauzele pot fi destul de variate, fie în legătură cu alimentația (neadecvată, intoleranțe la anumite categorii de produse, aditivi), ori cu stitul de viață, stressul. Sindromul colonului iritabil (cunoscut și ca sindromul intestinului iritabil) este destul de răspândit (până la 20 % din populația europeană) și adesea subdiagnosticat, dar este una din cauzele principale ale simptomelor ce determină vizitele la medic. Sensibilitatea intestinală poate provoca senzații dureroase și dezagreabile chiar în cazul unei digestii normale.

În România, din cauza alimentației și a stresului zilnic, 1 din 5 români suferă de colon iritabil (de cele mai multe ori nu cunosc simptomele), fiind afectate ambele sexe iar majoritatea pacienților au sub 50 de ani.

Așa cum se spune popular, stomacul este al “doilea creier” având un sistem nervos “propriu”, astfel este predispus ca tubul digestiv să reacționeze la stresul emoțional sau fizic determinând astfel și tulburări ample de sensibilitate locală și de motilitate intestinală. S-a dovedit și în studiile clinice că stresul provoacă la 71% dintre subiecți tulburări de tranzit și la 54% dureri și disconfort abdominal. În realitate implicațiile sunt mai importante, tubul digestiv este și una din primele bariere (inclusiv imunitare) care inactivează o multitudine de germeni patogeni, iar prin permeabilizarea ei se produc dezechilibre majore pe termen lung.

Dacă te regăsești că episodic ai simptomele clasice ale colonului (intestinului iritabil) ar trebui să nu lași situația să se agraveze ! Soluția corectă și accesibilă ar putea fi doar un probiotic autentic cu multitulpini și fibre prebiotice, cum este  CYMBIO.

Din păcate puține produse din zilele noastre au păstrat acele bacterii benefice ancestrale – Lactobacillus bulgaricus (descoperit la începutul anilor 1900, cercetat la Institutul Pasteur -a Paris de Ilya Metchnikov laureat at premiului Nobel pentru medicină). Aceste probiotice originare se găseau de mii de ani în alimentația naturală (alimente, inclusiv flora și apa de izvor), însoțite de Streptococcus thermophiles și de anumite Bifidobacterii izolate ulterior în zone în care longevitatea locuitorilor depășea 90 de ani.

Cymbio respectă sinergia din natură, astfel formula sa a inclus tulpini naturale indentificate în aceleași zone identificate ca leagănul probioticelor de odinioară.  Acțiunea probioticelor din Cymbio este potențată de prebiotice – de tipul inulinelor (fibre solubile) extrase din rădăcina de cicoare. Astfel, Cymbio este o gamă curată și autentică!

Ce alimente ar trebui evitate pentru un colon sănătos?

Pe lângă stres, afecțiunea poate fi declanșată de: consumul de alimente grase și prăjite, de băuturi carbogazoase, cafea, alcool, ciocolată, citrice, ceapă, fasole.

Sunt utile câteva ajustări în stilul de viață și schimbarea alimentației: o hidratare corespunzătoare, la fel și o alimentație ce conține fibre naturale, și evitarea alimentelor care provoacă cu preponderență crampe, gaze sau senzații dezagreabile (balonare, durere difuză).

Pot anumite medicamente să determine tulburări similare ?

Este cunoscut că și abuzul unor medicamente laxative (pot produce obișnuință confundată cu dependență), sau consumul unor antiinflamatoare nesterioidiene (precum ibuprofenul) pe termen lung (ani) pot produce astfel de dereglări – sensibilizarea și permeabilizarea mucoasei.

Mult mai notoriu în zilele noastre este faptul că antibioticele (în excess) distrug microflora de la nivel digestiv, fiind binecunoscută și recomandarea medicală de a se administra și PROBIOTICE (în timpul și după tratamentul cu antibiotice) pentru a preveni sau a combate efectele secundare precum diareea, candidoza (bucală sau vaginală – provocată de dismicrobismul florei) sau suprainfecția cu bacterii rezistente (Clostridium dificile).

De cele mai multe ori simplă dietă și câteva reguli nu te vor ține departe de „probleme”. În acest caz, indicat ar fi să apelezi la un ajutor eficace, la un produs care să îți ajute colonul dar și digestia să funcționeze în parametrii optimi.

Gama elvețiană  CYMBIO este dezvoltată de specialiști cu peste 20 de ani de expertiză în tulpini probiotice. Aceasta este singura gamă completă de simbiotice produsă în Europa sub condițiile GMP (Bună Practică de fabricație) lucru ce garantează viabilitatea bacteriilor benefice. În plus tulpinile din Gama CYMBIO au o eficacitate dovedită clinic și sunt obținute prin culturi pe medii naturale, exclusiv în Europa (fiind naturale și adaptate consumului de către europeni).

Avantajele produsului CYMBIO:

  • Formula unică, prin asocierea optimă de 6, respectiv 7 tipuri de tulpini probiotice (Lactobacillus, Bifidobacterium și Streptococcus), în sinergie cu extractul din cicoare acoperă un spectru larg de simptome și astfel are rezultate superioare produselor cu 2-3 tulpini.
  • Prin ingredientele naturale, lipsa lactozei și a aditivilor alergeni, este un produs sigur și dezvoltat special pentru cei cu colon iritabil și pentru cei care au nevoie de o protecție suplimentară în cazul unor dezechilibre la nivelul gastrointestinal.

Un beneficiu adițional celor digestive este că miliardele de bacterii „prietenoase” stimulează sistemul imunitar şi contribuie la sinteza de vitamine (în special din grupul vit. B și K) și intărirea sistemului imunitar slăbit.

Din gama de produse Cymbio fac parte:

Cymbio Capsule – combate simptomele colonului iritabil

Cymbio Kids – formulă special dezvoltată pentru copii (complex simbiotic natural)

Cymbio Masticabil – tablete cu gust de vanilie pentru sănătatea cavității orale și imunității la infecții respiratorii

Cymbio Ecol – formula plus Sacharomyces boulardii pentru un spectru larg împotriva episoadelor diareice recurente

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel