sâmbătă, iunie 25, 2022

Cantalupul este o varietate de pepene galben, având coaja groasă și dungată, brăzdată în felii, cu miezul foarte dulce și aromat.

Pepenele acesta galben este zemos, lătăreț ca mandarina, împărțit în felii groase adâncate în coajă.

Consumul de pepene galben cantalup ajută la accelerarea sistemului imunitar, vă menține sănătatea inimii și vă protejează de afecțiunile oculare. Consumul de pepene galben este foarte benefic pentru o bună hidratare și o digestie optimă.

Te-ar mai interesa: Val de căldură cu consecințe grave asupra populați...

Pepenele galben cantalup este excelent, datorită conținutului bogat în nutrienți. Abundă în vitamine, minerale și fibre importante pentru sănătate. De asemenea, are mulți antioxidanți și fitonutrienți care îți sprijină sănătatea și o formă mentală excelentă.

Acest tip de pepene galben dulce are o culoare portocalie în interior, datorită conținutului antioxidant de beta-caroten.

Este bogat în vitaminele A și C, ceea ce îl recomandă pentru o imunitate bună, vedere bună, piele frumoasă.

O felie din acest pepene vă aduce un aport de 6% din cantitatea de fibre recomandată zilnic unui adult. Asta îl face bun pentru digestie și are multiple beneficii pentru sănătatea ta cardiovasculară.

Te-ar mai interesa: Simptomele atacului de cord. Organismul trimite se...

160 g de pepene galben înseamnă un aport caloric de 54 calorii. În plus, te menține hidratat, deoarece conține multă apă. Și dacă mănânci un pepene întreg, nu-ți va afecta silueta, deoarece ar însemna 188 calorii ingerate, adică o treime din aportul caloric al unei ciocolate de 100 g.

Nu este un fruct care îngrașă! Este recomandat chiar și în dietele low carb.

160 g din acest pepene asigură necesarul zilnic de vitamine A și C, adică 5,412 IU vitamina A (108% din necesarul zilnic) și 58.7 vitamina C (98% din necesarul zilnic).

Te-ar mai interesa: Arsuri la stomac în timpul sarcinii? 6 alimente mi...

În acest pepene se regăsesc și vitaminele B și K, plus potasiu, un mineral esențial pentru sănătatea inimii. 160 g pepene înseamnă 427 mg potasiu (12% din DZR). Plus calciu, fier, magneziu, cupru și fosfor.

Cantalupul este foarte recomandat datorită conținutului de antioxidanți

Beta-carotenul este unul dintre cei mai importanți, fiindcă ajută la asimilarea vitaminei A. Studiile au demonstrat că beta-carotenul din cantalup este la fel cu cel din morcovi.

Oamenii de știință recomandă fructul când este copt, deoarece atunci nivelurile de vitamina C și complexul de B-uri sunt la apogeu.

Te-ar mai interesa: Luna Plină în Capricorn. Astrolog: Vești mai neplă...

Alte studii dezvăluie că un consum regulat al acestui fruct reduce riscul apariției problemelor oculare.

Cercetătorii au descoperit că vitamina C stimulează imunitatea și poate proteja împotriva unui număr de boli cronice. Vitamina C ajută la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, reduce efectele daunelor oxidative ale ADN-ului și protejează împotriva cancerului.

Informațiile publicate în revista Nature Reviews Immunology au constatat că vitamina A este esențială pentru imunitate. Un aport optim de vitamina A și D ajută organismul să producă suficiente celule albe, pentru a distruge infecțiile și virusurile. Combate inflamația și protejează împotriva stărilor autoimune.

Te-ar mai interesa: Spanacul, un „super aliment”. Nutriționist român: ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private