marți, august 16, 2022

Pepene roșu poate afecta ficatul! Avertismentul nutriționiștilor: „Dacă vreți să nu vă doară, mâncați cu… felia”

Este vară și toată lumea știe că vara înseamnă înghețată, pepene roșu și cireșe. În ceea ce privește propriteățile benefice asupra sănătății, pepenele roșu este unul dintre fructele cu cel mai mare conținut de apă, 93%, de exemplu.

Tocmai de aceea este recomandat în majoritatea dietelor de slabire. Este sățios, gustos, răcoritor și dulce.

Te-ar mai interesa: O soție angajează amantă „cu facultate, fără copil...

Pepenele roșu îmbunătățeste sănătatea cardiovasculară, este antiinflamator, ajută la menținerea sănătații pielii, previne formarea calculilor renali, îmbunătățeste digestia și, pe lângă toate acestea, conține numeroase vitamine și minerale.

Pepene roșu poate afecta ficatul! Avertismentul nutriționiștilor

Dar, …. ca orice lucru care este foarte bun, există și o parte care poate fi foarte rea.  Tocmai pentru că este foarte bun, oamenii tind să consume acest fruct în cantități foarte mari.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a tras un semnal de alarmă: consumat în cantități mari, pepene roșu poate afecta ficatul.

Mai mult, din cauza cantității mari de fructoză, acesta este un fruct care îngrașă.

Te-ar mai interesa: Dispare unul dintre cele mai importante lanțuri de...

„Ce ar fi vara fără o felie de pepene zemoasă, răcoritoare, plină de apă, și de fructoză?! Fructoza, acel zahăr care nu crește glicemia, de acord, însă îngrașă tare, mai ales când fructele sunt mâncate în cantitate mare.

Când vine vorba de pepene, se bate pentru locul 1 cu cireșele și strugurii în topul alimentelor care afectează grav silueta. Fructoza nu poate fi consumată prin mișcare, ea se duce în ficat, iar ficatul face din ea grăsime”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Te-ar mai interesa: Vrei să scapi de grăsimea de pe burtă? Evită acest...

De asemenea, aceasta recomandă consumul de pepene roșu după masă, pe post de desert.

„Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia. Dacă vreți să nu vă doară grăsimea acumulată brusc pe abdomen”, a afirmat medicul nutriționist.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private