marți, august 16, 2022

România se află pe lista țărilor cu cea mai reticentă populație în fața vaccinurilor anti-COVID. În ciuda eforturilor de a convinge cât mai multe persoane de siguranța și eficiența serurilor, dezinformarea și teoriile nefondate încă provoacă neîncredere.

Cu toate acestea, campania de vaccinare a fost stimulată de evoluția epidemiologică recentă. Răspândirea rapidă a variantei Delta a convins mai mulți oameni că vaccinul este necesar pentru o protecție optimă.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care poate detecta DEMENȚA precoce. ...

În condițiile în care județele din Suceava din Moldova se află la coada listei de vaccinare, avalanșa de îmbolnăviri pare să fi schimbat percepția față de vaccin a vasluienilor, spre exemplu. Într-o singură zi, în acest județ, imunizările s-au multiplicat de peste patru ori față de zilele precedente, anunță RRA.

Percepția românilor despre vaccin

Ce argumente au schimbat complet percepția românilor care, până la urmă, au concluzionat că vaccinul este necesar?

-Cu raţiune, cu echiliru şi cu răspundere.

-Sunt foarte mulţi oameni bolnavi.

-Atâta timp cât am grijă de sănătate…

-Văd ce se întâmplă în toat lumea. Protejându-mă pe mine, îi protejez şi pe alţii.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiicele Danei Budeanu. Gemenele au 17 an...

-Dacă ar fi toată lumea conştiincioasă cât de cât, ar fi bine.

-Stiu că ăsta trebuie să fie bine să ne vaccinăm, pentru toată lumea trebuie să fie bine, mesajul este să vină să se vaccineze ca să putem trece la o viaţă normală.”, sunt câteva dintre argumentel invocate de românii întrebați de ce s-au vaccinat.

Vasluienii, iată, vin în număr tot mai mare în centrele de vaccinare

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic atrage atenția: Nu trebuie să ne for...

S-a ajuns la 900 de doze administrate în județ într-o singură zi, ceea ce este îmbucurător, spun autoritățile județului Vaslui, întrucât rata de vaccinare este în creștere, în județ 4 comune având deja arată peste șase la mia de locuitori, comuna Poghidia chiar aproape 10. Faptul că Oamenii au început să conștientizeze importanța imunizării este un lucru foarte bun, spun autoritățile. Subprefectul Mircea Gologan:

Te-ar mai interesa: Deficit de vitamina B12: SEMNE la nivelul picioare...

”Sperăm că acest trend de creștere să aibă măcar aceeași amplitudine cum o are numărul de cazuri și cumva să existe, eu știu, şi ultimul ceas ideea că ”domnule, măcar să scap, să mă protejez”. Vaccinarea cu doza a treia este liberă, atât în platformă cât și pentru cei care se prezintă cu buletinul. Centrele care le avem, în funcție de adresabilitate, se va mări din nou program, doar dacă vom constata că aceste centre nu mai fac față numărului de persoane care îşi doresc vaccinarea, dar să ajungem acolo și m-aş bucura să fie o problemă doar efortul de a face noi centre de vaccinare”, a declarat subprefectul Mircea Gologan.

Te-ar mai interesa: Studiu. De ce bărbații se confruntă cu un risc mai...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private