vineri, octombrie 7, 2022

Beneficii neștiute despre pere. Acest delicios fruct abundă în fibre. Datorită acestor proprietăți, perele nu au radicali liberi şi astfel previn probabilitatea diferitelor boli.

Beneficii neștiute despre pere. Protejează inima

 

Bolile de inimă sunt una dintre cele mai frecvente cauze de deces din lume, iar perele sunt o sursă bună de potasiu, un efect pozitiv asupra inimii.

Perele, efect pozitiv asupra inimii. Ar trebui să le consumi zilnic

Potasiul ajută la scăderea tensiunii arteriale, facilitează funcţionarea întregului sistem cardiovascular, previne formarea cheagurilor de sânge şi riscul de infarct. Mai mult, perele ajută şi la scăderea colesterolului, iar aportul de fibre reduce riscul de a dezvolta boli de inimă.

Te-ar mai interesa: Cercetătorii atenționează: Risc mai mare de atac d...

Pe lângă fibre, aceste fructe sunt bogate și în minerale precum potasiu, cupru, fosfor, calciu, magneziu, fier şi multe oligoelemente.

În afară de vitamine şi minerale, perele au şi alte beneficii, dezvăluie „Eathwell”bogate, ele sunt o sursă de vitaminele K, A şi C, precum şi în majoritatea vitaminelor B şi D.

Perele cresc imunitatea

Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, consumul de pere ajută şi la întărirea sistemului imunitar. Vitamina C stimulează formarea şi activitatea celulelor albe din sânge. În plus, perele ajută şi pentru alte probleme asociate cu un sistem imunitar slăbit. Rolul vitaminei C pentru organism este foarte divers, unul dintre acestea fiind regenerarea ţesuturilor şi celulelor.

Te-ar mai interesa: Ce poți lua ca să nu te mai constipi. Cele mai bun...

efectele miraculoase ale sâmburilor de struguri

Recent, dr. Mihaela Bilic a vorbit despre prune și struguri, fructele sezonului, și a explicat care îngrașă mai mult.

„Prune sau struguri? Ambele sunt fructe de sezon, dulci și parfumate, pe care suntem tentați să le mâncăm pe săturate! Nu se pune problema dacă sunt sănătoase sau nu, ci care îngrașă mai tare.

În funcție de soi, prunele au un aport caloric de 45-70 cal și un aport de zahăr aprox 10g/100g. De reținut că sunt fructe climacterice, care se coc și după ce au fost culese… și, cu cat sunt mai coapte, cu atât sunt mai dulci. În prune există sorbitol, un alcool de zahăr rezistent la digestie, care are efect laxativ și prebiotic (hrănește flora intestinală din colon). Conțin și fibre solubile și insolubile (pectine și celuloză) care accelerează tranzitul intestinal și previn constipația. La capitolul minerale sunt bogate în potasiu cu rol în hidratare, reglarea tensiunii arteriale și contracția musculară.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu noi în timpul unui atac de panic...

Strugurii sunt campioni la capitolul „dulceață”

Strugurii sunt campioni la capitolul “dulceață”, au 15-20g zahăr și 80-90 cal/100g. Merită să-i lăudăm pentru conținutul de potasiu, magneziu și calciu, sucul de struguri fiind o băutură recomandată în refacerea după efortul fizic intens la sportivi. Strugurii negri sunt renumiți pentru aportul de resveratrol, un antioxidant cu efect protector cardiovascular. De reținut că cea mai eficientă formă de resveratrol există în vinul roșu, nu în sucul de struguri! De unde concluzia că un strop de alcool face bine și la inimă și la dispoziție.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 octombrie. Nu irosi celulele nervoase p...

Și prunele și strugurii au efect detox și alcalinizant. Sunt cel mai sănătos și echilibrat desert oferit de natură. Însă, ca orice desert, se mănâncă cu măsură. P. S. Zahărul din fructe, adică fructoza, se transformă în alcool prin fermentație. Și asta se întâmplă fie în butoi, fie în ficatul nostru. Asta pentru cine nu știe că fructele mâncate în exces îngrașă și fac grăsime pe burtă”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: scapi de 20 de kilograme în 13 zile!...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private