miercuri, decembrie 2, 2020
Irina Lungu

Aromate şi zemoase, perele sunt un remediu natural împotriva diverselor afecţiuni. Astfel, în plin sezon este bine să ne bucurăm de beneficiile pe care ni le oferă aceste fructe, mai ales că ele conţin şi foarte puţine calorii.

Delicioase şi parfumate, perele conţin cantităţi importante de vitamine benefice organismului şi sistemului imunitar. Pe lângă apă şi vitaminele A, B şi C, aceste fructe mai conţin săruri minerale, fosfor, calciu, potasiu, fier, elemente care le fac foarte uşor de digerat chiar şi pentru persoanele cu probleme de stomac, potrivit health.com.

Cuprul şi vitamina C au au acţiune antioxidantă, care protejează celulele de atacul radicalilor liberi. Vitamina C stimulează celulele în lupta împotriva infecţiilor, distrugând bacteriile şi virusurile.

În cazul infecţiilor sau răcelilor repetate, este bine să bei timp de o săptămână sau două câte un litru de suc sau nectar de pere, făcut în casă, fără alte adaosuri.

În Orient, oamenii cred că perele sunt un balsam pentru plămâni, organele care produc energia necesară pentru lupta cu agenţii patogeni.

Un studiu efectuat pe un număr de femei aflate la postmenopauză arată că riscul apariţiei cancerului mamar este diminuat, cu până la 35%,  la femeile care au consumat fructe bogate în fibre, mere, pere, prune şi smochine.

Parteneri