Sari la conținut

Pericol iminent! Călătoria îndelungată cu mașina îți poate UCIDE copilul

Pericol iminent! „După 2 ore de mers cu mașina, în scaunul pentru bebeluși, fetița mea a încetat să mai respire. Vreau ca toată lumea să cunoască aceste lucruri!”, este declarația făcută de o tânără mamă.

Călătoria îndelungată cu mașina îți poate UCIDE copilul

O femeie din Scoția a dorit să împărtășească părinților din toată lumea pericolol despre care mulți nu știu. Ce se poate întâmpla în cazul unei călătorii de doar două ore cu bebelușii în momentul în care stau prea mult timp în automobil.

O fetiță a încetat să mai respire

După 2 ore de mers cu mașina, în scaunul pentru bebeluși, o fetiță a încetat să mai respire.

După această întâmplare o femeie din Scoția vrea să își facă peste tot cazul cât mai cunoscut. Într-o zi ea și soțul ei au petrecut mai multe ore prin oraș, cu mașina, alături de fetița lor. Atunci când ei ieșeau la cumpărături o scoteau pe cea mică din scaunul pentru mașină.

Pentru că era aglomerație în trafic, drumul spre casă a fost mai lung, dar tinerii părinți nu au crezut că trebuie să își facă griji din această cauză. Abia când au ajuns acasă au observat că fetița avea buzele vinete.

Au mers de urgență la spital. Părinții erau aproape siguri că cea mică nu va rezista pe drum chiar dacă locuiau la doar 10 minute de spital. Din fericire medicii au reușit să-i salveze viața micuței.

Cu această ocazie părinții au aflat și că un copil nu trebuie lăsat mai mult de o oră în mașină pe scaun, indiferent de cât de ergonomic nu ar fi acesta. Dacă bebelușii stau mai mult de o oră imobilizați în scaun ei riscă să nu li se mai oxigeneze creierul.

Celor doi părinți nu le-a venit să creadă că un asemenea lucru banal poate avea urmări atât de grave. Totuși, după acel episod, ei au avut grijă la acest aspect și așa i-au sfătuit și pe alți părinți să facă – să nu își țină copiii mici pentru prea mult timp în mașină, potrivit parintidenota10.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel