Sari la conținut

Pericol mortal în școli. Semnal de alarmă de la pneumologi: ”Cine își asumă responsabilitate că astfel de incidente nu vor avea loc?”

elev cu mască

Din cuprinsul articolului

Pericol mortal în școli. Medicii pneumologi de la Spitalul Virtual de Pneumologie, atrag atenția asupra unui pericol la care sunt expuși elevii, la școală. Dezinfectantul poate deveni periculos și chiar mortal pentru copii, dacă este folosit necorespunzător.

Pericol mortal în școli

”Care sunt riscurile să ai dezinfectant la liber în școli?
Copiii sunt imprevizibili, iar joaca cu dezinfectantul poate fi periculoasă, atât din punct e vedere cutanat, respirator, cât și digestiv.
Copiii nu pot face diferența în necesar și periculos.
Utilizarea dezinfectantului în exces poate să ducă la apariția unor leziuni cutanate(alergii), în special la copiii cu alergii cunoscute sau necunoscute.
Mai mult, copiii pot folosi cantități crescute de dezinfectant într-un timp foarte scurt, iar mirosul puternic al dezinfectanților, putând induce crize de bronhospasm, mai mult mai mai puțin severe(episoade de insuficiență respiratorie).
La cele două aspecte de mai sus, adăugați și riscul de ingerare la dezinfectantului, cu toate riscurile aferente, inclusiv riscul de moarte.
Cine își asumă responsabilitate că astfel de incidente nu vor avea loc? Vor ajunge profesorii ca pe lână paza necesară păstrări distanțării fizice, să păzească și recipientele cu dezinfectanți?” este mesajul transmis de pneumologi pe pagina de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel