duminică, iunie 26, 2022

Pentru că nu au reușit să adopte un stil de viață sănătos, unele persoane recurg la tehnici rapide de slăbit. Unii țin diete rapide, iar alții apelează la diferite ceaiuri ce promit un rezultat rapid.

Din nefericire, ceaiurile și medicamentele pentru slăbit conțin substanțe care pot duce la boli grave și chiar la cancer, atenționează specialiștii.

„Cererea mare vine la începutul sezonului cald. Mai ales înaintea vacanțelor de vară. Și, de asemenea, după sărbătorile pascale sau cele de iarnă când se vede clar un surplus. Multe doamne şi domnișoare au încercat măcar o dată în viața să slăbească…la un ceai”, spune Beatrice Spețeanu, farmacist.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă renunți la cafea. Medic: Vești...

„Sunt laxative şi diuretice deci, de acolo se va vedea oarecum imediat o scădere pe cântar…Sunt cu efect iritant la nivelul stomacului…Dacă nu se suplimentează cu aport de apă, e iar o problemă pentru că intervine deshidratarea, pierderea sărurilor minerale”, continuă farmacista.

Specialist: ”Duc la scădere imunitară”

„Ele nu fac altceva decât să elimine forțat reziduuri care deja s-au format după absorbție. Deci, grăsimea a rămas în organism. Acesta este motivul pentru care această forțare nu duce decât la sindroame de colon iritabil, dezechilibre la nivelul colonului, a microbiotei și, bineînțeles, la scădere imunitară”, spune Lygia Alexandrescu, nutriționist.

Te-ar mai interesa: Drama Mirelei Vaida. A trecut prin momente cumplit...


Unele ceaiuri pot „duce la apariția cancerului de colon”

Chiar și cele care par naturale sunt periculoase și pot afecta serios sănătatea. „Și în capsule și în plicuri găsim senna, care forțează foarte mult eliminarea resturilor din colon… și, în timp, poate duce la apariția cancerului de colon.

Lista ingredientelor periculoase este, însă, mult mai lungă: pseudoefedrină, atacă sistemul nervos şi duce la creşterea tensiunii arteriale; pinefrină, provoacă dureri de cap stări de vomă, de ameţeală sau de leşin sau fenproporex, una dintre cele mai periculoase substanţe pe care organismul uman o transformă în amfetamina și poate provoca bătăi neregulate ale inimii și chiar atacuri de cord”.

Te-ar mai interesa: Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simp...

”Pot să apară pancreatite care nu mai sunt o glumă!”

Persoanele afectate de astfel de probleme ajung zilnic în cabinetele medicilor.

„Vin în fiecare zi. Sunt multe probleme care pot să apară. De la litiază biliară, pot să apară pancreatite care nu mai sunt o glumă. Poţi să faci tahicardie, poţi să faci hipotensiune, hipertensiune. Sunt probleme psihice care pot să apară”, povestește Cristian Serafinceanu, diabetolog pentru Observator News.

Te-ar mai interesa: Rețetă antistres. Profesorul Vlad Ciurea: Să facem...

Așadar, nu există medicamente sau ceaiuri care să vă slăbească peste noapte. Secretul este un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată, dacă se poate, recomandată de un specialist.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private