sâmbătă, iulie 2, 2022

Cancerul este una dintre cele mai teribile boli existente. Deși se pot opera pentru eliminarea tumorii, de cele mai multe ori este prea târziu pentru unii pacienții. Importanţa prevenţiei în creşterea şanselor de supravieţuire a bolnavilor de cancer a fost adusă, în atenţie în ultima zi din săptămâna europeană dedicată luptei împotriva acestei maladii.

Viața bolnavilor de CANCER se poate prelungi? Care este „arma” împotriva formelor severe

Decidenţi, politici, medici şi pacienţi au subliniat că diagnosticarea precoce şi tratamentul personalizat pot prelungi viaţa bolnavilor de cancer, iar în unele cazuri aduc chiar vindecarea.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui medic: Nu vă autodiagnosticați!...

Educația și prevenția sunt importante pentru tratarea timpurie a cancerului și pentru reducerea mortalității susține președintele Senatului, Florin Cîțu.

Diagnosticarea timpurie și facilitarea unui acces la tratament

„Diagnosticarea timpurie și facilitarea unui acces la tratament sunt subiecte care-i privesc personal pe toți. Numai în felul acesta vom putea limita statisticile neputinței la care ne raportăm, din păcate, în fiecare an. Din acest motiv, o strategie coerentă dedicată prevenției și înțelegerii importanței controlului periodic este necesară pentru a acționa imediat asupra cauzelor și simptomelor care determină apariția și răspândirea rapidă a celulelor canceroase”, a declarat Florin Cîțu.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant. Momentul în care o turistă este omor...

Viața bolnavilor de CANCER se poate prelungi?

Președintele Grupului pentru combaterea cancerului, în Camera Deputaților și Senat, Patriciu Achimaș Cadariu, este de părere că scopul decidenților este de a îmbunătăți calitatea vieții pacienților cu cancer.

„Scopul nostru este de a prelungi supraviețuirea pacienților noștri și de a le crea un cadru în care să aibă o calitate a vieții cât mai bună. Restul sunt mijloace, informare, profilaxie primară, secundară, o echipă multidisciplinară bine pregătită să asigure un diagnostic și un tratament de calitate, paliație, suport psihologic”, a declarat Patriciu Achimaș Cadariu.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru celulele creierului. Un ...

Patriciu Achimaș Cadariu a mai adăugat că, în contextul în care există finanțare europeană, este important să se finalizeze Planul Național de Cancer și să se treacă la următoarea etapă, cea de scriere a proiectelor pentru a obține finanțarea, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private