luni, februarie 6, 2023

„Pericolul” ascuns în cele mai dulci cadouri de Crăciun. Părinții trebuie să fe atenți la dulciurile pe care le primesc cei mici de Crăciun. Reprezentanţii InfoCons atrag atenţia asupra pericolului reprezentat.

Dulciurile, o adevărată bombă calorică

Bomboanele și sucul tip ceai oferite drept cadou ajung până la 18 de aditivi alimentari (E-uri), iar cele mai frecvent întâlnite sunt: E330, E202, E160, E300, unele E-uri ajungând să se repete de până la 2 ori..

Te-ar mai interesa: Cel mai mare păcat, în funcție de zodie. Numerolog...

Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor, dar și explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte.

Mai mult, prin adăugarea produselor care alcătuiesc cadoul de Moș Crăciun în lista de produse salvate, avem posibilitatea printr-o simplă bifare a produselor, să aflăm cantitatea TOTALĂ de sare , cantitatea TOTALĂ de zahăr, numărul TOTAL de aditivi alimentari (E-uri), dar și de câte ori se repetă aceștia în produsele selectate.

Cantitatea de zahăr și calorii

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons, putem seta cantitatea de produs pe care urmează să o consumăm, iar aplicația ne va dezvălui cantitatea de sare , cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată, potrivit Capital.

Te-ar mai interesa: Prof. Mărmureanu, despre cutremurul de 7,8 grade: ...


InfoCons ne ajută să alegem în cunoștință de cauză dulciurile pentru cadoul de Moș Crăciun

În acest context, aplicația InfoCons ne ajută să alegem în cunoștință de cauză dulciurile pentru cadoul de Moș Crăciun, conform nevoilor și preferințelor noastre de consum.

Un simplu cadou „dulce” poate conţine de trei ori mai mult zahăr decat cantitatea zilnică recomandată
De exemplu, pentru un cadou simplu format din bomboane și suc tip ceai, cei mici pot consuma până la 75,4 grame de zahăr pentru 100 de grame de produs, echivalentul a 15 pliculețe de zahăr, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 25 grame de zahăr.

Te-ar mai interesa: Ministrul Sănătății, resemnat în privința calități...

Pentru a nu depăși cantitatea de zahăr recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, Aplicația InfoCons ne ajută să ne setăm preferințele de consum precum cantitatea maximă de zahăr, sare, calorii, numărul maxim de aditivi alimentari, precum și tipul de alergeni pe care ne dorim să îi eviăm în produsele pe care le consumăm .

Aplicația InfoCons este disponibilă pentru orice sistem de operare IOS, Android și Huawei.

Te-ar mai interesa: Nu neglijați aceste simptome! Pot anunța prezența ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private