duminică, martie 26, 2023

Pericolul ascuns din conservele de ton! Medic: Impact negativ asupra organismului

Tonul conservat este, de asemenea, o sursă bună de acizi grași omega-3, alături de alte vitamine și minerale importante. În 2000, StarKist a introdus tonul în pungă sigilată în vid, făcându-l mai ușor de depozitat, păstrat și savurat. Iar asta le-a crescut vânzările. Alți producători au urmat exemplul și au început să comercializeze tonul în pungă vidată. Există o diferență între tonul la pungă și tonul conservat?

Te-ar mai interesa: Planta care reduce inflamația varicelor. Lidia Fec...

Atât tonul conservat, cât și tonul la pungă trebuie încălzite mai întâi, pentru a ucide bacteriile.

Tonul la pungă, un candidat mai bun pentru salată de ton

Deoarece căldura poate pătrunde în materialul subțire al pungii mai ușor decât în cutia de tablă, tonul la pungă necesită un timp mai scurt de gătire și procesare.

Rezultatul va fi un produs cu gust mai proaspăt și mai ferm. Tonul conservat are nevoie de apă în interiorul cutiei pentru a bloca pătrunderea aerului, iar asta poate face din tonul la pungă un candidat mai bun pentru salata de ton.

Conservele de ton pot avea un impact negativ asupra organismului

Potrivit Institutului Național al Pescuitului, conserva de ton, dacă nu este deschisă și dacă este depozitată în condiții normale, are un termen de valabilitate recomandat de patru ani, în timp ce tonul la pungă are o perioadă de valabilitate de trei ani.

Te-ar mai interesa: A murit Ionuț! Tânărul a stat două luni în comă pr...

În plus, tonul la pungă este mai scump decât tonul conservat, costând aproape dublu. Nu în ultimul rând, conservele de ton pot avea un impact negativ asupra organismului uman.

Consumul excesiv poate cauza diverse afecțiuni, de la balonare până la toxiinfecție alimentară. Un element adesea întâlnit în conservele de ton este sodiul, care, în cantități mari, poate duce la balonare. O cutie de ton conține aproximativ un sfert din cantitatea de sodiu pe care un om ar trebui să o consume într-o zi.

Te-ar mai interesa: Un nutriționist român spulberă toate miturile: ...

Mai trebuie amintit că unele specii de ton conțin o cantitate mare de mercur, un metal toxic care poate cauza probleme de sănătate, potrivit Environmental Defense Fund. Tocmai de aceea, trebuie sa fiți atenți la cantitatea de ton pe care o consumați!.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private