Sari la conținut

Medic neurolog celebru recomandă cel mai bun “supliment alimentar”. Care este acela?

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Medic neurolog celebru recomandă cel mai bun “supliment alimentar”. Care este acela?

Un renumit medic neurolog are un avertisment dur pentru populaţie. Potrivit acestuia, aceasta este mai dulce decat zaharul de 100 de ori si poate avea o serie de efecte negative asupra organismulu uman.

Medicul Alexandru-Vlad Ciurea avertizeaza cu privire la alimentul care ne distruge neuronii. Acesta spune că „produce migrene, amețeli, oboseală cronică”. Care este acesta? aspartamul, „un îndulcitor de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul”, dar care “suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere”.

„Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere.

Aspartamul produce migrene, amețeli, oboseală cronică

Prin urmare produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Sursă FOTO: Antena 3

Din păcate, educația alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici.

Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri”, a concluzionat Alexandru Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

Neuriologul explică care este „cel mai bun “supliment alimentar”pentru organism? Potrivit acestuia, mâncarea cât mai naturală, „cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți.

Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. E bine de știut că mâncarea procesată vine uneori “la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri.

Unele sunt teribil de periculoase. Am colaborat la scrierea unui Ghid de buzunar chiar pe această temă”, a conchis prof. Vlad Ciurea pe un cont de socializare.

Pe lângă aspartam, rafturile magazinelor sunt pline de adevărate „bombe” pentru sănătate. Iată care sunt cele mai toxice:

  • Margarina, cel mai toxic aliment pe care îl mâncăm. Cercetătorii au conchis că margarina este cel mai toxic aliment disponibil pe rafturile magazinelor. Margarina a apărut în al Doilea Război Mondial, atunci când s-a raţionalizat untul. Produsul a fost îmbogăţit cu tot felul de coloranţi, aromatizanţi şi vitamine sintetice care formează o adevărată bombă.
  • Grăsimile sintetice ce nu pot fi arse de organism se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizându-l prin depozitarea în ţesuturi. Rezulatele pentru inimă, creier şi circulaţia sangvină sunt dezastruoase.
  • Supă la plic ajută la dezvoltarea cancerului. Acestea conţin un exces glutamat de sodiu, E621, adică substanţa care dezvoltă cel mai uşor cancerul. Peste 90% din conţinutul unui plic este mooglutamat de sodiu, adică substanţe care ne dau senzaţia că în supă avem morcov şi pătrunjel, dar nu e deloc aşa.
  • Gumă de mestecat, inamicul numărul unu pentru copii. În producerea ei sunt folosite nu mai puţin de şapte-opt substanţe chimice, cele mai multe nocive. Cine mestecă regulat gumă se expune colesterolului (E320), unor boli ale aparatului bucal (E330, acid citric), precum şi cancerului (950 si E951).
  • Sucurile, pline de sustanţe nocive. Cele mai multe dintre sucuri conţin acid citric (E330) sub formă de sare de lămâie. Băuturile cu aromă de citrice sunt printre cele mai periculoase. Coloranţii folosiţi, E102 şi E110, sunt foarte periculoşi.
  • Gemurile din comerţ, bomboanele intens colorate sau zahărul conservat o perioadă lungă sunt la fel de dăunătoare pentru organismul uman. Producătorii au inventat noi denumiri pentru zahăr, dintre care cel mai nociv este aspartamul (E950 şi E951), care duce la provocarea a nu mai puţin de 70 de tipuri de boli mortale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel