duminică, ianuarie 29, 2023

Atenție la acest pericol ascuns din locuințe! Știați că milioane de oameni sunt expuși la mucegai în fiecare zi, fără ca măcar să conștientizeze acest lucru? Mai grav este că subestimăm efectul nociv acestor ciuperci.

Medicii atrag atenția asupra faptului că emană chimicale otrăvitoare, imposibil de identificat, cunoscute ca micotoxine.

“Oamenii care trăiesc în astfel de medii pot avea probleme pulmonare. Din cauza mucegaiului are loc declanşarea astmului sau exacerbarea lui (crize), dar şi a rinitelor alergice. O altă problemă serioasă este şi boala alveolită alergică extrinsecă, ce se manifestă cu tuse şi probleme de respiraţie”, explică Magdalena Ciobanu, medic pneumolog la Institutul de Pneumologie “Marius Nasta”, din Bucureşti.

Te-ar mai interesa: Cum să îți dezgheți în câteva secunde parbrizul cu...

Pericolul ascuns din casa ta. Care sunt simptomele?

În general, problemele de sănătate cauzate de mucegai sunt diagnosticate greșit pentru că se aseamănă cu alte afecțiuni, precum boala Lyme, boala celiacă sau sindromul oboselii cronice.

Cele mai frecvente simptome asociate cu mucegaiul sunt:
• Durerile articulare
• Oboseala
• Durerile de cap
• Sensibilitățile alimentare
• Fluctuațiile de greutate
• Sensibilitate la lumină
• Vedere încețoșată
• Pierderi de memorie
• Tulburări de somn
• Confuzie
• Boli auto-imune
• Probleme inflamatorii

Din păcate, mucegaiurile atacă sistemul imunitar, facându-i pe oameni mai vulnerabili în fața bolilor de plămâni, piele și ochi.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” face furori în rândul oamenil...

Unde se ascunde mucegaiul?
Cel mai adesea, locuim în aceeași încăpere cu mucegaiul, care se dezvoltă în camere umede, neventilate și se înmulțește prin spori, informează healthylifetricks.com.

Cum ar trebui să acționăm?
În cazul în care observați chiar și cea mai mică pată de mucegai, trebuie să luați măsuri, pe piață fiind disponibile numeroase produse anti-mucegai.

Pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului, este important să mențineți o bună ventilație și să eviți umiditatea. Asigurați-vă că există o circulație bună a aerului prin casă și asigurați-vă că umiditatea nu depășește 50%. În plus, evitați să lăsați apa să stagneze în jurul chiuvetelor sau a băilor.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale ...

Dacă observați semne de mucegai în locuință, este important să acționați rapid pentru a-l elimina. Puteți utiliza soluții de curățare comerciale. Asigurați-vă că purtați măști de protecție și manusi atunci când curățați mucegaiul.

În cazul în care nu reușiți să eliminați mucegaiul, ar trebui să apelați la ajutor profesional și să scăpați de sursa de umidate.

Dacă vă confruntați cu această problemă la locul de muncă, trebuie să acordați atenție alimentației, și să vă feriți de carbohidrați și zahăr. În plus, se recomandă să suplimentați dieta cu cărbune activ și să apelați la ajutorul unui specialist. Medicul de familie ar putea să vă ofere sfaturi și tratament.

Te-ar mai interesa: Suferința în tăcere a femeilor: endometrioza. Medi...

Pentru a evita apariţia mucegaiului, experţii au câteva sfaturi practice:

  • Nu uscaţi rufele în casă, folosiţi hota la bucătărie, precum şi maşinile de spălat cu uscător, nu cele care storc la 1.000 de rotaţii pe minut.
  • Pentru a evita umezeală în exces eliminaţi “producătorii temporari” ai acesteia: aglomerările, atât de persoane, cât şi de ghivece cu flori.
  • În ceea ce priveşte soluţiile posibile pentru eliminarea mucegaiului, specialiştii avertizează că produsele pe bază de clor sau hipo clorit nu sunt folositoare deoarece albesc mucegaiul şi doar dau impresia că-l omoară.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private