luni, ianuarie 30, 2023

Suntem din ce în ce mai conștienți de utilizarea excesivă a plasticului în viața noastră și de problemele pe care acesta le aduce sănătății noastre și mediului.

Pliculetele de ceai pe care le vedem în multe supermarketuri nu fac excepție. Deși s-ar putea să credeți că aceste pungi sunt din hârtie sau din altă fibră, realitatea este că conțin microplastice care se eliberează atunci când intră în contact cu apa și sunt dăunătoare pentru noi, dar nu vă faceți griji, există o soluție: trebuie doar să cumperi ceai vrac!

Te-ar mai interesa: Un pastor spune că a murit și a ajuns în iad. Demo...

Un studiu realizat de Universitatea Heriot-Watt din Scoția dezvăluie că am putea absorbi aproximativ 100 de particule mici de plastic împreună cu mâncarea în fiecare zi.

Dacă mergem la orice supermarket putem vedea că aproape toată mâncarea este învelită în plastic. Recipiente și pungi care, în contact cu alimentele și băuturile noastre, ajung să lase microplastice și nanoplastice care sunt dăunătoare sănătății noastre. Aceste particule mici pot călători prin sânge până ajung la organe importante precum ficatul sau intestinul, informează TeaShop.


Ceaiul nu face excepție. Pliculetele de ceai sunt dăunătoare sănătății

O opțiune bună pentru a elimina plasticul din alimentele noastre și, în consecință, din organismul nostru, este cumpărarea în vrac.

Te-ar mai interesa: Pansament gastric natural. Acest ceai elimină arsu...

Ca și în cazul cerealelor precum orezul sau al leguminoaselor precum năutul, ceaiul era vândut în vrac, dar a ajuns să fie ambalat în plicuri pentru uz individual, deoarece este mai ieftin. Aceasta metoda este un proces industrial in care colectarea unui lot de ceai poate dura doar 2 ore si in care la taierea si tocarea frunzelor se pierd aroma si proprietătile.

Deși sunt mai ușor de folosit, atenție: 96% dintre aceste boliste conțin polipropilenă, un plastic rezistent la căldură care poate ajunge în corpul nostru. De ce? Anumite materiale plastice se descompun la contactul cu apa fierbinte, motiv pentru care este periculos.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Zicala ”gras și sănătos” e cât ...

Concluzie: Revenirea la vechile moduri de a cumpăra în vrac este bună pentru sănătatea noastră și pentru mediu, scrie sursa.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private