duminică, martie 7, 2021

Alimentația bebelușilor este necorespunzătoare, întrucât conține acest ingredient foarte dăunător celor mici, programându-i la diferite boli!

Produsele alimentare pentru bebeluși disponibile în comerț conțin prea multe zaharuri. Organizația Mondială a Să nătății (OMS) trage acest semnal de alarmă, care, totodată, avertizează asupra faptului că de cele mai multe ori, informațiile de pe etichetă creează confuzii.

Circa o treime dintre produsele analizate de OMS au în compoziţia lor zahăr, sucuri de fructe concentrate sau alţi îndulcitori, ingrediente care nu ar trebui adăugate în alimentele destinate copiilor mici. În cazul a 18% până la 57% dintre aceste alimente, peste 30% dintre calorii provin din zaharuri, avertizează OMS. „În cazul a aproximativ jumătate dintre produsele examinate, peste 30% dintre calorii provin din zaharuri totale, iar circa o treime din alimente conţin zahăr adăugat sau alţi îndulcitori”, a precizat Biroul Regional pentru Europa al OMS.

Un aport ridicat de zahăr poate creşte riscul obezităţii şi al cariilor dentare, iar o expunere precoce la produse îndulcite poate crea o preferinţă nocivă pentru alimente care conţin zahăr pentru restul vieţii, avertizează OMS.

Ultimele stiri

Parteneri