Sari la conținut

Pericolul major care te paște de Sărbători. De ce mor atât de mulți oameni în ajunul Crăciunului

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Pericolul major care te paște în Ajunul Crăciunului. În perioada Sărbătorilor de iarnă suntem mai predispuși să murim decât în orice altă perioadă a anului, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii americani au examinat certificatele de deces dintre 1979 si 2004 și au descoperit că începând cu ajunul Crăciunului, timp de 2 săptămâni, se înregistrează o creștere a numărului de decese.

Printre cauzele deceselor se numără problemele de circulație, bolile respiratorii, cancerul și cauzele naturale.

Un alt studiu realizat în Marea Britanie a dezvăluit că persoanele care ajung la spital de Crăciun sunt mai predispuse să moară decât în alte zile.

Pericolul major care te paște de Sărbători

 „Acest lucru nu este întâmplător”, a spus David Phillips, profesor de sociologie la Universitatea San Diego și conducătorul studiului. „Am analizat toate tipurile de cauze și, pentru aproape fiecare în parte, am descoperit o creștere a numărului de decese – în special pentru persoanele care mor repede sau ajung decedate la spital”, a completat sociologul.

Cercetătorii au analizat aproape 60 de milioane de certificate de deces și au ajuns la concluzia că de sărbători se înregistrează o creștere a numărului de morți de 3% – 9%, în funcție de grupul demografic luat în calcul, sau de 1% – 10%, în functie de cauza mortii.

Una din cauzele acestui fenomen ar fi supraaglomerarea saloanelor de urgență, călătoriile pe timp de iarna și abuzul de alcool. Studiul  a apărut în revista de Social Science & Medicine.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel