Sari la conținut

Perla Transilvaniei. Străinii ne invidiază pentru această stațiune și vorbesc despre „o minune trăită aici”

lacul ursu
Sursă foto: Stiri de Cluj
Lacul Ursu, unic în lume

Sectorul turismului balnear cuprinde o paletă variată de servicii, care include turismul medical, turismul de wellness și cel balnear. Traiul urban, pe alocuri sedentar, ne îndeamnă să încercăm să căutăm soluții pentru redobândirea vitalității.

Locația potrivită este România, care are un potențial nesperat grație apelor sale minerale și termale terapeutice, a nămolului, turbelor și a gazelor de mofite.

La noi în țară se găsesc nenumărate stațiuni balneare și centre de sănătate tradiționale, în care veți găsi condițiile ideale pentru a vă menține și a vă îmbunătăți starea de bine.

O astfel de stațiune înflorește din 2020 și este o adevărată atracție pentru turiști.

Străinii ne invidiază pentru această stațiune și vorbesc despre „o minune trăită aici

Dacă în trecut românii obișnuiau să se ferească de astfel de locuri, în ultimii ani s-a întâmplat contrariul. Tot mai multe persoane își fac rezervări în aceste stațiuni balneare, fiind atrași de ofertele turistice dar și de beneficiile tratamentelor termale.

Sovata a reînviat și toată lumea admite că acum este un adevărat spa european.

Cineva povestește că venea la Sovata cu un baston și că după câteva tratamente a ajuns să conducă o mașină și să poată face sport. O minune? Probabil, însă un miracol al tratamentelor cu apă termală de la Sovata, scrie Gândul.

Sovata, o stațiune elegantă aflată la poalele Munților Gurghiu, este împrejmuită de dealuri împădurite și împânzită de lacuri sărate.

În prezent, este o destinație de vis pentru turiști și satisface cele mai exigente gusturi.

Având hoteluri renovate și străzi recent asfaltate, la Sovata se trăiește verde și se respiră sănătate, iar aerul intens ionizat este medicament pentru oricine vine aici.

„Ceea ce s-a întâmplat aici, în Sovata, în jurul lacului, este fantastic. Nu în jurul lacului, toată pădurea, totul este frumos! Foarte bine amenajat. Împrejurimile frumoase, multele posibilități de agrement, excursiile, dau un farmec aparte stațiunii”, spune un turist care a venit la Sovata pentru a petrece câteva zile frumoase.

lacul ursu
Sursă foto: Stiri de Cluj

Principala atracție a stațiunii

Primarul Fulop Laszlo afirmă: „Apa sărată de la Lacul Ursu este foarte benefică pentru tratamente reumatologice, boli dermatologice, printre ele si psoriazis – sunt rezultate foarte foarte bune, dar se foloseşte nămolul sacropelic şi apa sărată pentru tratamente de fertilitate”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel