Sari la conținut

Persoanele a căror gura se simte uscată când dorm noaptea trebuie să cunoască aceste 8 motive

În zilele noastre, viața oamenilor este foarte stresantă. Acest stres le poate afecta calitatea somnului, ceea ce le afectează fericirea. Cu toate acestea, unii oameni nici măcar nu pot dormi bine. Adesea au gura uscată când dorm noaptea. Acest lucru poate fi foarte supărător și se întâmplă de obicei în a doua jumătate a nopții. Dacă acest lucru apare frecvent, poate fi un semn al unei boli. Acest simptom ar putea fi legat de 8 factori.

1.Probleme digestive

Dacă mâncați alimente care vă irită stomacul înainte de a merge la culcare, vă poate afecta funcția gastrointestinală. Aceste alimente vor absorbi apa din organism și, de asemenea, vor face ca tensiunea arterială să crească. Cantitatea de grăsime din interiorul corpului tău va crește. Dacă mănânci aceste alimente înainte de a merge la culcare, vei avea gura uscată când adormi și alimentele încă se digeră în interiorul corpului tău, absorbind și apă.

2.Boala hepatică

Ficatul detoxifică organismul. Când ficatul este deteriorat, toxinele și deșeurile nu pot fi expulzate suficient de repede din organism, iar acest lucru poate avea efecte dăunătoare. Dacă ai gura uscată noaptea când dormi, poate fi un semn că ficatul tău este inflamat din cauza leziunilor. Când problema nu dispare după un timp, solicitați asistență medicală și verificați-vă ficatul.

3.Deshidratare

Dacă nu bei suficientă apă, corpul tău se va deshidrata. Pierzi apă când dormi în timp ce respiri și pe măsură ce corpul tău funcționează. Când dormi, toate procesele corpului tău au nevoie de apă. Dacă corpul tău nu are suficientă apă, gura ta va fi uscată. Este important să bei mai multă apă în mod regulat.

4.Afectiuni bucale

Dacă aveți parodontită, gingivita sau boli ale gingiilor, vor exista o mulțime de bacterii și viruși în gură. Dacă gura ta nu este suficient de curată, bacteriile și virușii vor continua să se reproducă și să crească. Acest lucru poate duce la inflamație și o gură uscată pe timp de noapte.

5.Diabet

Mulți pacienți cu diabet descoperă că au o gură uscată și un gust amar în gură noaptea. Acest lucru se întâmplă deoarece zahărul din sângele lor crește și continuă să crească. Apoi rinichii și ficatul metabolizează zahărul, ceea ce provoacă pierderi mai rapide de apă. Acest lucru face gura uscată atunci când dormi.

6.Refluxul biliar

Când funcția hepatică scade, aceasta va afecta secreția de bilă. Acest lucru va provoca reflux biliar, care va duce la probleme precum funcția deficitară a splinei și a stomacului și indigestie. Când apare refluxul biliar, este posibil să aveți gura uscată noaptea și calitatea somnului poate fi afectată.

7.Febra

Dacă ești răcit, poți face febră. Când corpul tău este fierbinte, pierzi apă și ai gura uscată noaptea. Este posibil să simțiți o senzație de arsură în gură. Puteți ameliora aceste simptome prin răcirea corpului sau luând medicamente.

8.Hipertiroidism

Hipertiroidismul face ca metabolismul organismului să se accelereze și nervii simpatici devin mai excitați, ceea ce face ca uscăciunea gurii să fie mai evidentă.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel