Sari la conținut

Persoanele care suferă adesea de amorțeală a mâinilor trebuie să fie atenți la aceste 4 probleme

punct de stres
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
puncte stres

Mulți oameni experimentează amorțeală mâinilor în viața lor. Acest lucru poate fi cauzat de menținerea unei anumite posturi pentru o perioadă lungă de timp, cum ar fi culcatul pe braț în pauza de masă sau după trezire. Este normal ca sângele să nu circule ușor în aceste situații.

Dar amorțeala regulată a mâinilor poate fi, de asemenea, un semn al unei boli, așa că ar trebui să fim atenți. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele în vârstă, deoarece amorțeala frecventă a mâinilor ar putea fi un semn de ateroscleroză.

Pe măsură ce îmbătrânim, circulația noastră sanguină încetinește și vasele de sânge devin mai dure. Acest lucru poate duce la ateroscleroză, care face ca organismul să se simtă amețit și amorțit. Dacă avem obiceiuri de viață nesănătoase, aceste probleme se pot agrava. Prin urmare, este important să nu ignorați niciun simptom.

Persoanele care suferă adesea de amorțeală a mâinilor ar trebui să aibă grijă de aceste 4 probleme.

1. Infarct cerebral

Bătrânii sunt mai predispuși să sufere de infarct cerebral. Acest lucru se întâmplă atunci când organele corpului se schimbă și degenerează pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Fluxul sanguin încetinește, ceea ce poate duce la boli legate de vârstă și boli metabolice.

Înainte ca o persoană să aibă un infarct cerebral, poate avea amorțeală și durere în mâini și picioare. De asemenea, pot avea bătăi neregulate ale inimii. Așa că ar trebui să fim atenți la acest lucru și să nu-l ignorăm.

Putem preveni infarctul cerebral mâncând mai multe legume și fructe proaspete, menținând o dietă echilibrată, făcând exerciții fizice regulate și dezvoltând obiceiuri sănătoase.

2. Sindromul de tunel carpian

Oamenii sunt din ce în ce mai stresați. Acest lucru se datorează faptului că mulți oameni trebuie să facă ore suplimentare la muncă și să rămână trezi până târziu. Unii oameni trebuie să stea la birou și să lucreze la  computer, iar crampele vor apărea după o lungă perioadă de timp.

Unii oameni cărora le place să joace jocuri video se confruntă și cu simptome de amorțire a încheieturii mâinii. Aceste simptome pot include adesea amorțeală a mâinii. Daca simptomele persista chiar si dupa aplicarea cremei antiinflamatoare, solicitati asistenta medicala cat mai curand posibil deoarece este posibil sa aveti sindromul de tunel carpian.

3. Diabet

Persoanele cu diabet au un nivel ridicat de zahăr din sânge, ceea ce poate duce la amorțeală la nivelul mâinilor și la alte simptome. Acest lucru se întâmplă deoarece creșterea zahărului din sânge dăunează nervilor, care pot afecta apoi diferite organe din organism.

Pe lângă amorțeală în mâini, există și o senzație de înțepături sau o senzație de multe furnici care se târăsc în interiorul mâinilor. Aceste simptome arată că glicemia din organism este crescută și trebuie luate măsuri pentru a o scădea.

4. AVC

Un accident vascular cerebral apare atunci când vasele de sânge din creier devin blocate și sângele și oxigenul nu pot fi furnizate creierului. Acest lucru poate cauza probleme cu funcția creierului.

Simptomele majore ale unui accident vascular cerebral sunt amorțeli la mâini, amețeli și dureri severe la picioare la mers. Este important să fiți atenți la aceste semne, astfel încât să puteți obține ajutor dacă este necesar.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel