Sari la conținut

Persoanele cu această grupă de sânge NU ar trebui să bea deloc ALCOOL

alcoolul dăunează ficatului
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ciroza hepatică: simptomele de alarmă

Persoanele cu o anumită grupă sanguină ar trebui să elimine complet alcoolul din viața lor. Motivul este că se obișnuiesc prea repede cu alcoolul și devin dependenți de el.

Oamenii de știință au dovedit de mult timp că dieta și stilul de viață în general ar trebui să fie adaptate la grupa de sânge a unei persoane. Dar cu băuturile alcoolice situația este diferită.

Cel mai probabil, în helixul ADN, gena responsabilă de grupa sanguină a unei persoane se află în aceeași parte cu gena responsabilă de tendința spre alcoolism.

Persoanele cu această grupă de sânge nu ar trebui să bea alcool Psihologul Morse din America a analizat datele pacienților tratați pentru alcoolism nu doar în SUA, ci și în Japonia. El a constatat că aproape 50% dintre aceștia erau purtători ai celei de-a doua grupe sanguine (A).

Bineînțeles, oamenii de știință nu pot înțelege pe deplin cum funcționează acest mecanism. În același timp, ei cred că persoanele cu o a doua grupă de sânge se disting printr-o anumită specificitate în activitatea glandelor suprarenale.

Corpul lor nu primește suficientă glucoză și, prin urmare, la un nivel subconștient începe să compenseze această lipsă de alcool. În plus, în acest fel, ei scapă rapid de stres – cu timpul, consumul de alcool devine pentru ei un model obișnuit de comportament.

În același timp, băuturile alcoolice afectează în mod negativ toate celelalte grupe de sânge. De exemplu, purtătorii primei grupe de sânge (0) ar trebui să reducă cantitatea de alcool din cauza riscului de probleme gastrointestinale, în timp ce cei din a treia grupă de sânge (B) suferă cel mai adesea de patologii hepatice sau cardiace. Persoanele cu a patra grupă sanguină (AB) sunt considerate cele mai rezistente la efectele băuturilor alcoolice.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Grupa de sânge care prezintă cel mai mare risc de demență

Oamenii de știință americani au efectuat cercetări care dovedesc legătura dintre grupa de sânge și demență. Rezultatele studiului au fost publicate în Journal of Medicine of the American Academy of Neurology.

Potrivit oamenilor de știință, purtătorii celei de-a patra grupe sanguine (AB), cea mai puțin frecventă, prezintă cel mai mare risc de a dezvolta demență – 82% dintre ei dezvoltă această boală insidioasă.

Pentru a preveni dezvoltarea demenței, pe lângă o alimentație adecvată, este necesar să se monitorizeze nivelul de hormoni din organism, spun oamenii de știință. Aceștia recomandă consumul de alimente bogate în acizi grași omega-3. De asemenea, experții recomandă menținerea unei vieți sociale active ca mijloc de prevenire a demenței.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: