Sari la conținut

Persoanele cu riduri adânci pe frunte au de 10 ori mai multe șanse să fie expuse riscului acestei boli

Factorii de risc pentru bolile de INIMA includ dieta proastă cunoscută în mod obișnuit, fumatul și lipsa exercițiilor fizice. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că liniile unei persoane de pe frunte ar putea fi, de asemenea, un factor de risc major.

Boala cardiacă este atunci când alimentarea cu sânge a inimii este blocată sau întreruptă de o acumulare de substanțe grase în artere. De-a lungul timpului, pereții arterelor tale pot deveni „îmbrăcați” cu depozite de grăsime, crescând astfel riscul unei persoane pentru afecțiunea care poate pune viața în pericol. Un factor de risc surprinzător a fost descoperit într-un studiu.

Persoanele cu riduri adânci pe frunte pot avea un risc mai mare de a muri din cauza bolilor cardiovasculare, sugerează cercetările.

Studiul a descoperit că cei cu riduri adânci în sprânceană sunt mai predispuși la probleme precum afecțiuni cardiace sau accidente vasculare cerebrale, potrivit studiului francez  realizat pe o perioadă de 20 de ani.

Cei cu „numeroase riduri profunde” pot avea de 10 ori mai multe șanse de a fi uciși de o afecțiune cardiovasculară, a scris autorul principal Yolande Esquirol, profesor asociat la Centre Hospitalier Universitaire de Toulouse.

Studiul arată clar că ridurile nu sunt încă o metodă mai bună de evaluare a afecțiunilor cardiovasculare – – față de metodele existente, cum ar fi testarea tensiunii arteriale și a profilului lipidic.

Cercetarea a fost prezentată la conferința anuală din 2018 a Societății Europene de Cardiologie, desfășurată la München, Germania.

În studiu, 3.200 de adulți au fost analizați pe parcursul a două decenii cu vârsta cuprinsă între 32 și 62 de ani.

Punctajele au fost atribuite fiecărei persoane în funcție de numărul și adâncimea ridurilor de pe frunte.

Un semn de zero însemna că pielea era complet netedă, în timp ce un scor de trei însemna „numeroase riduri adânci”.

Autorii au descoperit că persoanele cu scorul unu aveau un risc „puțin mai mare” de a muri de boli cardiovasculare decât persoanele cu un scor zero, în timp ce cei care aveau un scor de doi și trei aveau un risc de aproape 10 ori mai mare.

Profesorul Esquirol a adăugat: „Cu cât scorul de riduri este mai mare, cu atât riscul de mortalitate cardiovasculară crește”.

Care este legătura dintre riduri și bolile cardiovasculare?

Cercetătorii au descoperit că vasele de sânge din frunte sunt deosebit de fine, ceea ce ar putea însemna că sunt mai sensibile la acumularea de placă care este un semn distinctiv al aterosclerozei.

„În ateroscleroză, placa se acumulează în interiorul arterelor, făcându-le mai puțin elastice și îngustându-le în timp”, explică Medical News Today.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel