Sari la conținut

Persoanele de peste 50 de ani pot merge la muncă numai dacă au cele trei doze sau au trecut prin boală

vaccinare batrani

Pentru a limita răspândirea virusului, autoritățile au implementat o serie de măsuri care să ofere cât mai multă protecție. Anumite state au, de asemenea, măsuri anti-COVID mult mai drastice.

În Italia, spre exemplu, persoanele care au trecut de vârsta de 50 de ani și vor să se ducă la muncă o pot face numai dacă au cele trei doze de vaccin sau au trecut prin boală.

De asemenea, în cazul persoanelor care au trecut prin boală este necesar ca în prealabil să fi făcut schema cu două doze de vaccin.

Trei doze sau dovada bolii pentru persoanele de peste 50 de ani

Italienii cu vârste de peste 50 de ani pot merge de astăzi la serviciu doar dacă s-au vaccinat cu trei doze sau au trecut prin boală şi au schema cu două doze. Măsura trebuie respectată şi de cetăţenii români care lucrează în peninsulă.

De astăzi, cetățenii cu vârstă de peste 50 de ani care nu au la locul de muncă așa-numitul super green pass riscă o amendă cuprinsă între 600 și 1.500 de euro, blocarea salariului și suspendarea de la serviciu, aceasta pe lângă alte sancțiuni aplicate angajatorului.

Practic, în Italia nu se mai poate munci cu un test COVID negativ, dacă se depășește vârsta de 50 de ani. După prima doză, certificatul verde este valabil din a 15-a zi de la administrare până la următoarea fiolă, după a doua doză este valabil timp de șase luni, iar după doza de rapel, certificatul este nelimitat.

Potrivit consilierului ministrului sănătății, Walter Ricciardi, obligativitatea vaccinării pentru persoanele de peste 50 de ani și prezentarea certificatului verde trebuie să fie menținute până în luna decembrie. „Ne aflăm încă într-un an de tranziție și trebuie să fie clar, virusul nu va dispărea. O nouă boală a fost adăugată la cele pe care le cunoaștem deja și este mult mai gravă decât gripa”, a comentat în presa locală Walter Ricciardi, comunică RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.