Sari la conținut

Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră pentru românii imunizați cu trei doze! Trebuie să afle toată lumea

campanie de vaccinare antigripala
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Un nou vaccin e testat pe oameni

Potrivit experților, serul este cea mai bună metodă de a obține protecție, inclusiv în fața variantei Omicron. Persoanele imunizate cu 3 doze, în special, trebuie să știe un detaliu important.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că românii vaccinați cu cele 3 doze și dețin un certificat verde pot fi exceptate de la carantină și testarea COVID.

Anunțul a venit în urma ultimelor decizii luate la nivel european, fiind valabile pentru cetățenii U.E.

Avantaj pentru persoanele imunizate cu trei doze

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut o serie de declarații incredibile miercuri, 26 ianuarie. El a subliniat hotărârea Comisiei Europene pe care România trebuie să o aplice pentru a circula în statele Uniunii Europene, respectiv certificatul verde care include vaccinarea anti-COVID cu trei doze.

„Vestea bună este că toţi acest aceşti cetăţeni ai Uniunii Europene care posedă un astfel de certificat probabil că vor fi scutiţi la nivelul Uniunii atât de carantină, cât şi de testare. Noi îl vom pune în aplicare cât de repede putem. Data limită este luna februarie. Pe măsură ce Uniunea va lua decizii în legătură cu utilizarea acestui certificat, ne vom adapta şi noi.

Deocamdată, de la începutul lunii februarie trebuie să ne adaptăm şi să utilizăm pentru circulaţia internaţională un certificat care este valabil cu trei doze sau două doze după caz, pentru că există şi vaccinare completă cu vaccinul Johnson”, afirmă ministrul Sănătății Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

Număr record de infectări

România a înregistrat raportări-record în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei. Săptămâna trecută au fost diagnosticate cele mai multe cazuri de la apariţia noului coronavirus, peste 168 de mii, dar şi cel mai mare număr de îmbolnăviri zilnice, mai bine de 34 de mii miercuri şi 3 zile consecutive cu peste 30 de mii.

Autorităţile estimează, însă, că în următoarele zile vor fi atinse noi praguri, cu chiar mai mult de 40 de mii de infectări noi confirmate în 24 de ore.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel