Sari la conținut

Persoanele născute prin FIV au sau nu complicații atunci când rămân însărcinate? Studiu surprinzător

I s-a interzis avortul unei sarcini cu risc!
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Fătul lui Cox a fost diagnosticat cu trisomia 18, o anomalie care duce la avort spontan, la nașterea unui copil mort sau la deces la scurt timp după naștere.

Persoanele născute prin reproducere umană asistată medical (RUAM) sau Fertilizarea In Vitro (FIV) ar putea să nu aibă un risc crescut de complicații atunci când vor rămâne însărcinate, arată un nou studiu.

Toate tratamentele de fertilitate care presupun îndepărtarea chirurgicală a ovulelor din ovarele unei femei, combinarea lor cu spermatozoizi în laborator și returnarea lor în corpul femeii sau donarea lor unei alte femei intră sub incidența RUAM.

Sunt peste 8 milioane de copii concepuți prin FIV în întreaga lume, în 40 de ani

Peste opt milioane de copii au fost concepuți prin RUAM la nivel global. Aproximativ 2,0% dintre copiii născuți în Statele Unite în fiecare an sunt concepuți folosind RUAM.

Se știe că sarcinile rezultate din tehnologiile de reproducere asistată se confruntă cu un risc crescut de complicații. Prin urmare, cercetătorii au fost curioși să afle despre eventuala fertilitate și sarcini ale persoanelor născute cu ajutorul acestor tehnologii.

La mai bine de 40 de ani de la succesul primului caz RUAM (Louise Brown în 1978), cercetătorii au evaluat, într-un studiu recent realizat de Institutul Norvegian de Sănătate Publică, riscul de complicații obstetricale sau perinatale la persoanele care au fost concepute prin tehnologii de reproducere asistată. atunci când devin părinți.

Persoanele născute prin FIV au sau nu complicații atunci când rămân însărcinate? Studiu surprinzător

Oamenii de știință au descoperit că adulții care au fost concepuți prin FIV au avut mai puține sarcini în comparație cu cei care au fost concepuți în mod natural în aceeași perioadă.

„Deoarece părinții lor au avut dificultăți în a concepe, nu ar fi surprinzător dacă și copiii lor se confruntă cu provocări legate de fertilitate”, a declarat Ellen Øen Carlsen, autorul principal al studiului de la Institutul Norvegian de Sănătate Publică, într-un comunicat de presă.

„De asemenea, vedem că unele dintre diferențele de fertilitate pot fi explicate de anul în care s-au născut și de vârsta propriei mame când a avut copii. Acest lucru poate indica mai degrabă motive sociale decât biologice ale diferențelor”.

Studiul, publicat în BMJ Medicine, a mai arătat că persoanele născute prin tehnologii de reproducere asistată nu au un risc mai mare de complicații legate de sarcină decât cele care au fost concepute în mod natural.

„În general, rezultatele studiului sunt o veste bună pentru cei care au fost conceputi după tehnologiile de reproducere asistată. Dar trebuie să urmărim mai multe cohorte și să avem un număr mai mare înainte de a putea trage concluzii finite”, a mai spus Carlsen.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel