joi, februarie 9, 2023

„Persoanele ocupate” din zilele noastre nu mai aud chemarea credintei deși niciodata nu a fost mai usor ca acum. Niciodata nu a fost ușor să auzi mesajul credinței, iar  î zilele noastre  suntem atât de absorbiți în problemele cotidiene incat nu avem timp sa reflectam asupra lui Dumnezeu.

Pentru unii, religia s-a redus la Sărbătorile Crăciunului și Paștelui și la a lua seama la câteva tradiții, de teama de a se rupe total de rădăcinile proprii. Alții nu merg la biserică alaturi de ceilalti, fiindca sunt „prea ocupati”. Ei „sunt absorbiti în lucrarea lor”. „Munca este totul” pentru ei. Ei sunt acel „om ocupat”. Acestea se numara, de altfel, printre cele mai bune complimente pe care le-ar putea primi de la prieteni si colegi. „Persoanele ocupate” sunt o rasa aparte a timpurilor moderne. Pentru ele nu există nimic altceva, decat o preocupare care le inghite complet, nelăsând loc tăcerii în care sa poata fi auzit glasul lui Dumnezeu.

Te-ar mai interesa: Condimentul anti-cancer care ajută la eliminarea g...

Și totuși, oricât de paradoxal ar părea, în ciuda zgomotului de astăzi și a confuziei, este încă posibil să auzim chemarea tainică a lui Dumnezeu, în inimile noastre. Aceasta chemare se poate să nu fie întotdeauna înțeleasă ca fiind vocea lui Dumnezeu. Ea ne poate lovi, ca un sentiment de nemulțumire sau de neliniște interioară, sau ca începutul unei căutări. Pentru mulți, aceasta se intampla, insa… numai după trecerea anilor, atunci cand isi dau seama că viața lor este de fapt incompletă și nepotrivită, pentru că era o viata fără Dumnezeu.

„Ne-ai făcut pentru Tine”, spune Sfântul Augustin, „iar inimile noastre sunt neliniștite, până când isi vor gasi odihna in Tine”. Fără Dumnezeu nu poate exista niciodată plinătatea de a fi. Astfel, devine extrem de important pentru noi să fim în stare să auzim și să răspundem glasului lui Dumnezeu, insa chiar în momentul în care Dumnezeu ne vorbește, și nu cu ani mai târziu. Dacă un om aude și răspunde chemarii lui Dumnezeu, atunci el se poate schimba și transfigura, si isi va putea schimba astfel intreaga viata. Traducere dupa un fragment din „Taina Credintei” (Mitropolit Ilarion Alfeyev) Sursa: lonews.ro

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: „Am venit la emisiune și în cârje...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private