Sari la conținut

Pandemia face prăpăd! Peste 10.000 de angajați din Sănătate, infectaţi cu noul coronavirus

Pandemia face prăpăd! Peste 10.000 de angajați din Sănătate, infectaţi cu noul coronavirus.

Numărul angajaţilor din sănătate infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 a depăşit 10.000, iar 68 au murit, conform Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România.

„O veste tristă: numărul de lucrători din sănătate infectați SARS-CoV-2 până acum a depășit 10.000. Dintre ei, 68 au decedat la datorie. O rată de 6,8 decedați la mia de lucrători.
Este cea mai mare rată de deces în rândul grupei de vârstă specifică lucrătorilor din sănătate”, se arată într-un comunicat al Federației „Solidaritatea Sanitară” din România.

Pandemia face prăpăd printre angajații din Sănătate

Sindicaliştii susțin că informaţiile furnizate de autorităţi în privinţa impactului COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate deoarece nu sunt credibile. Aceștia îi sfătuiesc pe români să se informeze din mai multe surse.
„Nu vă luați după informațiile furnizate de autorități în privința impactului COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate deoarece nu sunt credibile.
Doar câteva dovezi ale lipsei de credibilitate:
– Instituțiile statului nu publică datele la zi pentru lucrătorii din sănătate
– Formele rezumative pe care le publică atunci când au chef nu au nicio legătura cu realitatea
– Autoritățile vor să genereze imaginea unui impact al pandemiei COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate mult mai mic decât în realitate
– Încearcă să arate că numărul profesioniști din sănătate decedați din cauza COVID-19 este mult mai mic decât în realitate.
– Îi decorează exact pe cei vinovați de lipsa informațiilor publice”, au mai spus reprezentanții Federației.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: