luni, octombrie 3, 2022

În perioada 25 – 29 iulie 2018, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte cea de a 23-a ediţie a fazei naţionale a Olimpiadei “Meşteşuguri artistice tradiţionale”. În paralel, va avea loc și cea de-a X-a ediţie a Taberei de meşteşuguri pentru tineri cu nevoi speciale în cadrul Programului “Fără Limite – Împreună întru Tradiţie”, în perioada 23-30 iulie.

Te-ar mai interesa: Profită de Revelion să îți faci plinul de sănătate...

Olimpiada “Meşteşuguri artistice tradiţionale”

Ediţia din acest an reuneşte 260 de participanţi, din 32 de judeţe ale ţării, inclusiv Sibiu și municipiul București, dar şi din străinătate, respectiv Mexic, Republica Bulgaria şi Republica Moldova, R.P. Chineză.

Elevii înscrişi în concurs vor participa la diferite secțiuni, precum: ţesut la război vertical şi orizontal, brodat, cusut, confecționat piese de port popular, confecționat podoabe, confecţionat păpuşi în port popular, confecţionat opinci, dantelă cu ciocănele, dantelă cu suveica, împletit, prelucrarea artistică a lemnului, sculptură lemn, sculptat icoane de vatră, xilogravură, pirogravură, metaloplastie, prelucarea cornului, prelucrarea metalului, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, pictură naivă, ceramică figurativă, modelat ceramică, olărit, confecționat măști.

Te-ar mai interesa: Horoscop 4 octombrie. Vărsătorii au o energie imen...

Evenimentul este organizat de Complexul Naţional Muzeal ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu. Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.Proiectul se desfășoară în contextul Anului European al Patrimoniului Cultural (EYCH 2018)

Tabăra pentru copii cu dizabilități “Fără Limite – Împreună întru Tradiţie”

Şi în acest an, se va desfăşura cea de a 10-a ediţie a Taberei de meşteşuguri „Fără limite – Împreună întru tradiţie”, dedicată copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din întreaga ţară.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

În cadrul Taberei “Fără Limite – Împreună întru Tradiţie” aproape 30 de beneficiari ai asociațiilor din Sibiu (Diakoniewerk, UCOS) și ai Centrului Blijdorp din Suceava, cu vârste cuprinse între 7-23 ani, cu dizabilități cumulate (autism, motorii și psihice) vor avea ocazia să înveţe meşteşuguri tradiţionale (ţesut, brodat, olărit: modelaj și roata olarului, confecționat păpuși, împâslit etc.) într-una din gospodăriile din muzeu (monument nr. 97, Gospodărie- atelier de fluierari, Hodac, jud. Mureș), reuşind astfel în viitor să realizeze obiecte de inspiraţie tradiţională și să ducă tradiția mai departe. Aceștia se vor bucura de un loc de joacă accesibilizat, mobil, polisenzorial. Complexul Național Muzeal ASTRA în parteneriat Cu Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (AMais, București) a inițiat acest proiect anul trecut.

Te-ar mai interesa: Tudor Chirilă a fost operat de urgență. Ce a pățit...

Proiectul „Satul din spatele frontului”

De asemenea, sâmbătă și duminică, în paralel cu cele două evenimente menționate anterior, va continua și proiectul Satul din spatele frontului, o inițiativă care aduce în Muzeul în aer liber o serie de animații culturale menite să dezvăluie publicului vizitator aspectele complexe ale zonelor rurale din timpul Primului Război Mondial. Acest proiect face parte din oferta cultural-turistică pe care Muzeul ASTRA a pregătit-o pentru anul acesta, fiind desfășurat în cadrul Programului Centenar .

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 33 ani a rămas fără mâna dreaptă în u...

Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private