Sari la conținut

Peste 4.700 de consultaţii medicale gratuite pe litoral, în cadrul campaniei ”Asumă-ți să fii sănătos – Litoral 2023”

Campanie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
campanie 'Asumă-ți să fii sănătos''

Peste 4.700 de persoane, copii și adulți, au fost examinate în cadrul cele de-a treia ediții a campaniei Universității de Medicină și Farmacie din București ”Asumă-ți să fii sănătos – Litoral 2023”.

La campanie au participat 36 de medici din specialitățile dermatologie, endocrinologie și pediatrie. Rezultatele sunt alarmante în ceea ce privește obezitatea.

Președintele Societății Române de Pediatrie, profesor dr. Doina Pleșca, a atras atenția că cei mici petrec foarte mult timp în fața telefoanelor sau a tabletelor și au un program dezordonat de masă.

„Un număr de aproximativ 10% au fost copiii obezi, aproximativ 9% au fost copii supraponderali și, interesant, am găsit și un număr de aproape 10% copii subponderali”, a declarat medicul pentru RRA, potrivit rador.ro.

La rândul său, prorectorul Universității de Medicină și Farmacie din București, profesor dr. Cătălina Poiană, susține că numărul persoanelor depistate cu obezitate este mare.

„Ritmul de creștere al obezității la adult, dar mai ales la copil și mai ales pentru țara noastră, este mai mult decât alarmant, fiind situat pe primele locuri în Europa. În ceea ce privește rezultatele găsite de noi, supraponderali fost găsiți 32% dintre persoanele examinate și cu obezitate, un procent de 36,9%”, a explicat pentru sursa citată dr. Poiană.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel