marți, decembrie 7, 2021

Specialiștii spun că un procent cuprins între 25-80% dintre persoanele infectate cu COVID-19 nu sunt conștiente de prezența virusului în corp.

Un număr tot mai mare din persoanele infectate cu COVID-19 sunt asimptomatice, drept urmare răspândirea este tot mai rapidă. După concluzia noului studiu, purtarea măștii în public este puternic recomandată.

Ce ne arată ultimele studii?

Acest lucru s-a sesizat inițial în cadrul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din S.U.A., unde directorul Dr. Robert Redfield, într-un interviu cu WABE, a afirmat că aproximativ 25% dintre persoanele infectate cu COVID-19 sunt asimptomatice. Într-un alt studiu efectuat, s-a determinat că peste 80% din persoanele testate pozitiv nu aveau simptome. Este vorba despre un vas de croazieră pe care virusul s-a transmis rapid către 128 de persoane. După o cercetare amănunțită, s-a stabilit că 104 persoane dintre cele 128 infectate erau asimptomatice.

Te-ar mai interesa: Virulența noii variante Omicron, în comparație cu ...

Dr. Redfield susține că persoanele sunt cele mai contagioase înainte să manifeste simptome, întrucât ”virusul este prezent în cavitatea orofaringiană cu cel puțin 48 de ore înainte de a cauza simptome”. ”Acest lucru explică răspândirea rapidă a virusului, întrucât avem pacienți asimptomatici”, clarifică doctorul.

La începutul pandemiei, oamenii erau sfătuiți să poarte măștile dacă erau bolnavi sau aveau simptome specifice virusului. Acum, însă, specialiștii recomandă utilizarea măștii constant, chiar și în spațiile publice. Virusul se transmite rapid, prin particulele virale expirate de persoanele infectate și inhalate apoi de alți indivizi. Noii purtători vor răspândi mai departe virusul fără a fi conștienți de prezența acestuia în corp, fie pentru că vor fi asimptomatici, fie vor avea un răstimp în care vor părea sănătoși, până virusul manifestă simptome.

Te-ar mai interesa: Ce restricții vor fi de Sărbători. Rafila: ”Nu put...

Specialiștii sunt conștienți de rata de transmitere a virusului și susțin că, pe lângă adoptarea celorlalte măsuri de precauție, purtarea măștii este recomandată în orice fel de spațiu, atât închis cât și public. Indicele de transmitere a virusului este de 4, ceea ce înseamnă că o persoană bolnavă poate infecta mai departe alte 4 persoane.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri