sâmbătă, octombrie 31, 2020

COVID-19 poate lăsa urme adânci chiar și după vindecare. Anumite persoane care s-au vindecat acuză simptome ciudate post-COVID.

Ce se întâmplă? Este un virus ciudat, care nu știi cum te va afecta. Unii oameni trec prin boală fără niciun simptom, alții pot rămâne cu sechele.

Potrivit Daily Mail, multe dintre persoanele care se vindecă de coronavirus se confruntă cu probleme de sănătate pe termen lung, precum degete de la picioare umflate, probleme ale inimii sau halucinații puternice.

Citește și:

Savanții avertizează că virusul SARS-CoV-2 îți poate afecta creierul, inima, plămânii, articulațiile, vederea, auzul, dar și pielea.

Cercetătorii spun că mulți pacienți vindecați se pot confrunta ulterior cu anumite complicații, precum encefalita. Alte persoane pot experimenta, în schimb, leziuni ale pielii, precum erupție cutanată, urticarie, psudodegerături.

În alte cazuri, coronavirusul lasă urme adânci asupra inimii, motiv pentru care unii dintre pacienți de coronavirus se confruntă cu tahicardie, o tulburare de ritm cardiac ce presupune un ritm cardiac mai rapid decât cel normal.

Citește și:

Un număr neașteptat de pacienți s-au confruntat cu probleme cerebrale: delir, AVC, neuropatie. Prof. dr.  neurolog Michael Zandi, de la University College of London,  care a participat la studiile desfășurate, a mărturisit că au descoperit probleme neurologice și inflamații cerebrale la un număr de pacienți mai mare decât rata estimată. Tot el a specificat că severitatea repercusiunilor nu a avut legătură cu gravitatea simptomelor respiratorii prin care au trecut oamenii.

Citește și:

”Rămâne de văzut dacă va exista o epidemie de afectări neurologice în rândul pacienților post-Covid, așa cum s-a înregistrat și după pandemiile din 1920, 1930 și 1918”, a mai adăugat neurologul Michael Zandi.

Parteneri--